Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završena inspekcija

Cijepljenje preko reda u dubrovačkoj bolnici: Ministarstvo prebacuje odgovornost na HLK, stigao njihov odgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dr. Marijo Bekić je nedavno bio u fokusu nakon što je otkriveno da je kao šef dubrovačke bolnice preko reda cijepio vlastite roditelje te punca i punicu koji su na cijepljenje došli iz BiH. Inspekcija je utvrdila odstupanje od plana cijepljenja, predmet je poslan u Hrvatsku liječničku komoru.

Ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić, osigurao je cjepivo svojim roditeljima, puncu, punici, a cijepio je i policijske službenike PU Dubrovačko-neretvanske. To je potvrdilo i Ministarstvo zdravstva koje je u bolnicu poslalo inspekciju.

Iz Ministarstva zdravstva navode kako su utvrđena odstupanja od plana provođenja cijepljenja. Predmet povezan uz dr. Marija Bekića, ističu, proslijeđen je Hrvatskoj liječničkoj komori koja bi se trebala očitovati o predmetu i eventualno pokrenuti daljnji disciplinski postupak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Da se ne baci'' Ravnatelj dubrovačke bolnice osigurao i cjepivo za šefa policije? ''Kao policijski službenik ja vam ne mogu i ne želim odavati informacije, a kao građanin ću ih uskratiti''

Priopćenje Ministarstva zdravstva prenosimo u cijelosti.

"Ne možemo potvrditi navode u medijima o odluci 'liječničke komisije' o nekršenju načela medicinske etike ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik. Ono što možemo potvrditi je činjenicu da je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, kao neovisna i samostalna ustrojstvena jedinica, tijekom nadzora utvrdila odstupanja od Plana uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv COVID-19 te je sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, u okviru svojih ovlasti, ustupila predmet na postupanje Hrvatskoj liječničkoj komori dana 3. ožujka 2021.", navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Pročitajte i ovo Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik OSTAO VIŠAK Ravnatelj dubrovačke bolnice koji je cijepio obitelj preko reda: ''Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje''

"Vjerujemo da će Hrvatska liječnička komora sagledati sve elemente slučaja te da će se očitovati o mogućoj povredi načela medicinske etike i deontologije te ovisno o utvrđenim činjenicama, a u skladu sa Statutom i drugim aktima Hrvatske liječničke komore, pokrenuti daljnji mogući disciplinski postupak", dodaje se u priopćenju iz ministarstva.

HKL: Ministarstvo zdravstva je ključna institucija

Iz Hrvatske liječničke komore poručuju kratko da predmet još uvijek nije stigao do njih. Navode da je Ministarstvo zdravstva ključna institucija koja utvrđuje i sankcionira eventualno uočene nepravilnosti.

"Hrvatska liječnička komora nije dobila nikakvu službenu informaciju od nadležnog Ministarstva zdravstva o postupcima nadzora pojedine zdravstvene ustanove, a vezano uz prekoredno cijepljenje", navode u odgovoru na novinarski upit.

"Ministarstvo zdravstva je ključna institucija u pogledu planiranja, organiziranja i provedbe cijepljenja te utvrđivanja i sankcioniranja eventualno uočenih nepravilnosti u pojedinim zdravstvenim ustanovama", dodaju u odgovoru u Hrvatskoj liječničkoj komori.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene