Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"nismo ništa sakrili"

Capak objasnio zašto su odbili dati podatke: "Nitko nema namjeru skrivati informacije, ali..."

Krunoslav Capak zamolio je za razumijevanje ako HZJZ nije u mogućnosti dati nekome neki podatak ili ga obrađivati onako kako bi on htio.

Šef HZJZ-a Krunoslav Capak na današnjoj se press-konferenciji osvrnuo na odbijanje davanja podataka o zaraženima web-stranici Dataspekt, koja se bavi obradom podataka o epidemiji koronavirusa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove mjere U kafićima će uskoro dežurati COVID redari, ali nije baš jasno što će točno raditi: "Bit će otkaza i zatvaranja..." Krunoslav Capak MASKE SU KORISNE Stožer priprema mjere za predstojeće blagdane, razmišljaju i o kaznama. Capak otkrio zašto nije došao u Dnevnik Nove TV

Ustvrdio je kako je primarni zadatak HZJZ-a borba protiv infekcije te zamolio sve za razumijevanje s obzirom na posao koji im je trenutačno fokus.

"HZJZ je 127 godina stara institucija i od tada se kontinuirano bavi promicanjem zdravlja i održavanjem dobrog zdravlja naroda. Jedan je od naših zadataka i praćenje zdravstvenog stanja i zdravstvene zaštite, što radimo prikupljanjem brojeva te uspoređivanjem indikatora unutar zemlje i međunarodno. Prikupljamo cijeli niz podataka i objavljujemo ih redovito u više od 30-ak publikacija", rekao je Capak

Naglasio je kako su sada zbog epidemije morali uvesti drugi način izvještavanja te dnevno informiranje javnosti.

"Od prvog dana se trudimo precizno izvještavati hrvatsku javnost. Nikada nismo sakrili nijedan podatak. Ako ga ne znamo, priznamo da ne znamo i kažemo da ćemo vam ga reći sljedeći dan. Nitko nema namjeru skrivati bilo kakve informacije, ali molimo da se vodi računa da je naš primarni zadatak trenutačno borba protiv infekcije. Nemamo rezervnih ljudi, imamo isti broj ljudi kao i prije, a neke smo preusmjerili na izvještavanje. Ako ne možemo dati neki podatak ili ga obrađivati onako kako netko želi, molim javnost da nas razumije", rekao je Capak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene