Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Što da smo imali 3000 mrtvih?"

Izbori kao dobro vrijeme u borbi protiv epidemije - Capak rekao da je treći val gotov, a već smo jednom proglasili pobjedu nad koronom

Lokalni izbori koji su za manje od dva tjedna još su se jednom pokazali kao dobro razdoblje za borbu protiv pandemije.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo danas se pohvalio da je u Hrvatskoj završen treći val epidemije, a vjeruje, kaže, i da će broj padati s obzirom na procijepljenost građana i lijepo vrijeme.

Pročitajte i ovo Plenković i Milanović analiza stručnjaka Je li moguće da na kraju ni Plenković ni Milanović ne budu na čelu Vlade? Pojavila se nova ideja Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj

"Mi smo bili jedno vrijeme u fazi ravne crte, krivulja je sada prelomljena i nama broj novooboljelih pada. Očekujemo kroz par dana da će padati i broj umrlih i hospitaliziranih. Nije gotova epidemija nego je završen treći val koji još može kao što znate imati na svom repu nekih varijacija sa brojem novooboljelih, ali nam se čini da ovo ide u dobrom smjeru i da imamo pad", rekao je danas Capak. 

Podsjetimo, i prije prošlogodišnjih parlamentarnih izbora proglašena je pobjeda nad COVID-om. Tada se time pohvalio premijer Andrej Plenković.

"Hrvatska je pobijedila COVID-19, ova Vlada je pobjedila COVID, mi smo savladali epidemiju.. Ajde pokušajmo zamislliti hipotetsku situaciju, kako bi bilo ozračje da je bilo u Hrvatskoj  3000 mrtvih! Što bi tad bilo? A moglo se dogoditi", rekao je tada Andrej Plenković.

Do sada je od koronavirusa u Hrvatskoj preminulo više od 7000 ljudi. Iako je docent Capak pozitivan u svojim prognozama, brojke nam i dalje ne idu na ruku.

Prema podacima Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti Hrvatska je prema dvotjednoj stopi rasta zaraženih, treća u Europskoj uniji. Od nas su gori jedino Cipar i Švedska. A po broju umrlih smo peti. Ispred nas su Mađarska, Bugarska, Poljska i Slovačka.
 

 




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene