Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne funkcionira!

Britanski stručnjak nakon deset dana lockdowna: "Ne možemo očekivati pad broja smrtnih slučajeva i hospitaliziranih"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski stručnjak Steven Riley kazao je da lockdown - ne funkcionira. Deset dana nakon uvođenja karantene u Veliku Britaniju broj preminulih nije pao, a broj novih zaraženih nije se dodatno promijenio.

Steven Riley, profesor dinamike zaraznih bolesti s Imperial Collegea u Londonu, rekao je da privremeni nalazi stručne studije pokazuju da se broj aktivnih slučajeva zaraze u stanovništvu nije bitno promijenio u razdoblju između 6. i 15. siječnja, piše Daily Mail.

U razgovoru za Times Radio Riley je kazao: "Nema dokaza da se broj aktivnih slučajeva infekcije trenutačno smanjuje, čak i deset dana nakon uvođenja posljednjeg lockdowna. Glavna zdravstvena pretpostavka toga je da ne možemo očekivati ​​pad broja smrtnih slučajeva i ne možemo očekivati ​​pad broja hospitaliziranih oboljelih osoba."

"Činjenica da se brojke ne smanjuju ima potencijalno ozbiljne posljedice", dodao je Riley.

Zaraznost na visokim razinama

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da nove brojke pokazuju "zašto ne smijemo iznevjeriti oprez tijekom sljedećih tjedana". "Zaraznost je širom Engleske na vrlo visokim razinama i to će i dalje imati utjecaj na ionako značajne pritiske s kojima se suočavaju naš zdravstveni sustav i bolnice", dodao je Hancock.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još ga nisu nabavili Susjednoj zemlji kasni isporuka cjepiva, Rusija im nudi hitnih 200.000 doza: "Kupit ćemo bilo koje dostupno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna odgovor na pandemiju ''Možemo pobijediti COVID-19 i to ćemo učiniti'': Biden uvodi nove mjere u borbi protiv koronavirusa

Brojevi novozaraženih koronavirusom nisu pali tijekom prvih deset dana trećeg lockdowna u Engleskoj, utvrdila je velika studija koju je naručila vlada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene