Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove isprike

Zabava za premijera izazvala skandal: "Razumijem bijes koji osjećaju prema meni''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Boris Johnson ispričao se u srijedu jer je bio na zabavi u svojoj službenoj rezidenciji za vrijeme prvog 'lockdowna' u borbi protiv koronavirusa, a njegovi protivnici pozvali su ga da podnese ostavku.

Boris Johnson je priznao da je bio na zabavi u Downing Streetu 20. svibnja 2020. kada su društvena okupljanja ograničena na minimum i rekao da razumije nastali bijes. "Razumijem bijes koji osjećaju prema meni zbog vlade koju vodim pošto misle da u samom Downing Streetu pravila ne poštuju oni koji ih donose", rekao je posramljeni Johnson parlamentu.

Johnson, koji je uvjerljivo pobijedio na izborima 2019. obećanjem da će osigurati izlazak Velike Britanije iz Europske unije, rekao je da žali zbog svog postupka i da je mislio da je okupljanje radne naravi.

"Izašao sam u vrt nešto iza 18 sati 20. svibnja 2020. kako bih zahvalio skupinama osoblja prije nego što sam se vratio u ured 25 minuta kasnije i nastavio raditi", rekao je. "Gledajući unatrag, trebao sam ih sve poslati unutra."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bolnice pod opterećenjem Brojke im opet rastu: Prešli su brojku od 150.000 preminulih od početka epidemije koronavirusa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zahvaćeno 280.000 zaraženih Europska zemlja skraćuje vrijeme izolacije s deset na sedam dana, građani oduševljeni: "Božić je bio gotov. Današnje vijesti su nevjerojatne..."

Oporbeni vođa Keir Starmer rekao je da Johnson mora podnijeti ostavku i da javnost misli da je lažljivac.

"Premijeru, zabava je gotova", rekao je Starmer Johnsonu. "Jedino je pitanje: hoće li ga izbaciti britanska javnost? Hoće li ga izbaciti njegova stranka? Ili će povući častan potez i odstupiti?''

Neki konzervativni zastupnici rekli su da će Johnsonov odgovor na rastući bijes odrediti hoće li on ostati premijer.

"Njegov opstanak nije siguran u ovom trenutku", rekao je viši konzervativni zastupnik, ali je govorio pod uvjetom anonimnosti zbog osjetljivosti situacije.

Dvije ankete javnog mnijenja u utorak pokazale su da više od polovice ispitanika smatra da bi Johnson trebao podnijeti ostavku.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene