Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mogu reperi, ne i zastupnici

VIDEO "Puši ku*ac" sa saborske govornice: Zastupnik šokirao usred govora, Jandroković ga samo upozorio

Zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u Saboru je u utorak izdeklamirao nekoliko stihova grupe Tram 11 te održao kraći govor o slobodi izražavanja.

Zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u utorak je u Hrvatskom saboru izdeklamirao nekoliko stihova grupe Tram 11 i održao kraći govor na temu slobode govora.

"Referirajući se na tobože sporni stih iz pjesme PŠK, koji glasi: 'Na čelu ti petokraka, u oku dugine boje, u koliko si udruga što milijardu kuna broje; puši ku*ac malo Titu, malo Kastru, k'o Danka partizanka provaljuješ na terasu'", izrecitirao je Milanović Litre te dodao kako sve ovo ukazuje kako u Hrvatskoj itekako postoji kultura otkazivanja i političke korektnosti koja ima sva obilježja i karakteristike koje možemo vidjeti u zapadnim zemljama, koje danas žive na rubu kaosa.

"Politička korektnost i kultura koja se razvija oko te neprirodne i bolesne ideje prijetnja su slobodi govora na zapadu, ali i u Hrvatskoj. Možda u manjoj mjeri u Hrvatskoj jer očito da se pod Božinovićevom palicom može završiti u zatvoru zbog komentara na društvenim mrežama. Otkazivanje albuma 'Jedan na jedan' je dokaz da Hrvatska srlja u jednoumlje političke korektnosti sigurnih prostora i ograničavanja slobode govora. Ponovit ću još jednom: Tram 11 provocira, psuju, šokiraju te preispituju današnje društvo i kulturu, ali ne pozivaju nikoga na nasilje", kazao je. 

Pročitajte i ovo Tram 11 - 3 ne žale ni zbog čega Tram 11 pred kamerama Nove TV stali iza svojih stihova: "Zašto sam rekao da je mit iz Jasenovca? Mit je, to treba istražiti"

Pročitajte i ovo In Magazin: Tram 11 Gotovo je Menart prekinuo suradnju s grupom Tram 11, razlog je njihov novi album, a o svemu su se i službeno oglasili!

"I dok god je tako, bez obzira na političke stavove, trebali bi ih podržati, jer nitko od nas nije kompetentan prosuditi gdje je ta crta prihvatljivosti slobodnog govora. Sloboda govora ili postoji ili ne", zaključio je Marko Milanović Litre.

Čitavo vrijeme predsjednik Sabora Gordan Jandroković u nevjerici je slušao kolegu iz Hrvatskih suverenista, no nije ga prekidao. Kad je Milanović Litre završio, Jandroković ga je upozorio da tako prost i neprimjeren rječnik mogu koristiti reperi, ali ne i zastupnici u Hrvatskom saboru. Zamolio ga je da takav rječnik više ne koristi.

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene