Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrtići i škole

Divjak ocijenila da su upute najrestriktivnije u Europi: ''Nije izgledno da iduća godina ide glatko''

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak osvrnula se na upute za vrtiće i škole koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

HZJZ je objavio detaljne upute za vrtić i škole u kojima se, uz stroge mjere zaštite za one koji će pohađati ustanove, predlaže ostanak djece kod kuće za sve koji to mogu organizirati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I za upise Zbog povoljne epidemiološke situacije, HZJZ objavio nove upute za dječje vrtiće i škole Blaženka Divjak i Martina Bolšec Oblak - 4 upisi online Ministrica Divjak objasnila tko u ponedjeljak mora u školu. Čačiću ne zna odgovoriti: "Da se radi o sedmogodišnjaku, znala bih"

"Upute HZJZ-a najrestriktivnije su mjere koje neka država ima, a usmjerene su na dobrobit djece. Izradili smo i preporuke za škole, ravnatelje, učitelje i danas će to biti na dnevnom redu sastanka s ravnateljima i osnivačima", rekla je ministrica Blaženka Divjak.

''Nama scenarij za iduće godine moraju uključivati bar dijelove školske godine koji će biti u nastavi na daljinu. U planu reforme razradili smo nastavak nastave na daljinu, ako to bude potrebno'', izvijestila je. Objašnjava da to uključuje edukaciju nastavnika, opremanje škola i osiguravanje uvjeta. ''Prema svemu onome što sada znamo, nije izgledno da iduća godina ide glatko'', naglasila je Divjak.

Na pitanje što će biti s upisnim procesima za predškolsku djecu, Divjak je odgovorila da je to još jedna od tema o kojima se razgovara, o čemu MZO komunicira i s drugim državama članicama EU.

"Uglavnom se za sada nitko nije odlučio da postoji testiranje, fizički pregled djece prije dolaska u školu, a neke su države rekle da to uopće neće raditi. Međutim, mi razgovaramo s HZJZ-om i posebno školskom medicinom, da se to riješi u jednom posjetu liječniku koji je specijalist školske medicine", zaključuje ministrica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene