Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Situacija u Austriji

Necijepljeni ostaju u lockdownu, ali im vlasti nude izbor: ''Možete izaći ako iskoristite priliku da se cijepite''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Necijepljeni će ostati u lockdownu kada završi opće zatvaranje u Austriji u nedjelju, potvrdio je u utorak novi kancelar Karl Nehammer, dan nakon što je preuzeo dužnost.

Austrija je uvela opće dvotjedno zatvaranje kako bi spriječila snažno širenje koronavirusa, pa su restorani, barovi, kazališta, muzeji i dućani koji ne prodaju osnovne potrepštine zatvoreni. Hoteli su zatvoreni za turiste.

Nehammer je na novinskoj konferenciji rekao da nije pitanje hoće li dvotjedni lockdown završiti u nedjelju već na koji način, a razgovori o tome predviđeni su za srijedu.

Tjedan prije općeg zatvaranja, u 'lockdown' su morale osobe koje nisu bile potpuno cijepljene protiv koronavirusa i bio im je zabranjen pristup gotovo istim mjestima koja su sad zatvorena, a mogli su izlaziti iz kuće samo iz nekoliko razloga, poput odlaska na posao.

"Lockdown za necijepljene ostaje na snazi", rekao je Karl Nehammer. No detalji se tek trebaju odrediti u srijedu na sastanku vlade i utjecajnih guvernera devet austrijskih pokrajina.

"Za sve necijepljene pogođene činjenicom boravka u lockdownu, tu je jasna ponuda: možete izaći ako iskoristite priliku da se cijepite", rekao je Nehammer i dodao da je cilj zatvaranja potaknuti što više osoba da prime prvu dozu cjepiva.

Pročitajte i ovo Cijepljenje - 1 OD 1. VELJAČE Procurili detalji austrijskog zakona koji regulira obavezno cijepljenje. Kazne za odbijanje neće biti male

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poznat mogući nasljednik Kurz odlazi iz politike, uskoro će objasniti razloge: "Entuzijazam mu se osjetno smanjio"

Upitan hoće li se restorani i hoteli otvoriti za vikend, Nehammer je rekao da je to već dogovoreno s pokrajinskim guvernerima i da će nastojati ponovno otvarati poduzeća u što većoj mjeri.

Sad je pitanje koje sigurnosne mjere i ograničenja je potrebno donijeti, dodao je.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene