Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANTIVAKSERSKI PROSVJED

VIDEO Prosvjednici protiv COVID potvrda zazivaju mir i jedinstvo, a onda prijete Stožeru i Vladi

Aktualno Galerija Novi prosvjed protiv Covid potvrda - 1 Novi prosvjed protiv Covid potvrda - 1 Foto: DNEVNIK.hr Novi prosvjed protiv Covid potvrda - 2 Novi prosvjed protiv Covid potvrda - 2 Foto: DNEVNIK.hr Novi prosvjed protiv Covid potvrda - 3 Novi prosvjed protiv Covid potvrda - 3 Foto: DNEVNIK.hr Novi prosvjed protiv Covid potvrda - 4 Novi prosvjed protiv Covid potvrda - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Novi prosvjed protiv Covid potvrda - 5 Galerija 1/5 >>
U subotu poslije podne na Trgu Francuske Republike u Zagrebu nastavljeni su prosvjedi protiv COVID-mjera. Skup je osiguravala policija, a organizatori su pozivali na rušenje Vlade.

19:30 Prosvjednici su se razišli sa Zrinjevca, izvijestio je reporter Nove TV Dino Goleš te dodao kako je nekoliko prosvjednika nakon dolaska osumnjičenih na Županijski sud - i dalje skandiralo njihova imena. Goleš je kazao kako su na Trgu Francuske Republike poruke prosvjednika bile konradiktorne: čas su se zazivali mir i jedinstvo, a čas prijetili članovima stožera da će im otkinuti glave ukoliko ih prisilno cijepe. Prosvjednici su poručil kako se nisu prestrašili uhićena te će nastaviti s okupljanjima svake subote u 15 sati. Druga poruka odnosi se na prosvjed najavljen za 18. prosinca, kada su rekli da će taj dan srušiti Vladu.

17:28 Dio se prosvjednika, njih 50-ak, preselio pred Županijski sud gdje bi uskoro na ispitavanje trebali biti dovedeni Marko Francisković i Natko Kovačević. Uzvikuju ''U boj, u boj, za narod svoj''. Nema nereda, ni incidenata, a policija i dalje sve snima. Cilj je prosvjednika pozdraviti prvedene.

Zaziva se rušenje Vlade

Antivakserski prosvjedi u subotu poslije podne nastavljeni su na zagrebačkom Trgu Francuske Republike.

Ovaj put prosvjedovalo se bez transparenata, ali s pripremljenim govorima. Ni najnovije okupljnaje nije prijavljeno.

Okupilo se između 200 i 300 ljudi, a govornici putem megafona uzvikuju imena osumnjičenih zbog poticanja na terorizam. Čitav skup nadgleda policija, a sve se snima.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović pretresi od jutra Doznajemo detalje privođenja osumnjičenih za poticanje na terorizam: Sudjelovali u zatvorenim grupama na društvenim mrežama, poticali na nasilno djelovanje...

Pročitajte i ovo Prosvjed antivaksera na Markovu trgu - 1 osumnjičena dvojica muškaraca Zagrebačka policija podiže optužni prijedlog protiv organizatora prosvjeda u Zagrebu

Osim uobičajenih poruka protiv cijepljenja protiv koronavirusa i COVID potvrda, organizatori su pozvali na rušenje Vlade, poručivši premijeru Andreju Plenkoviću da će Vlada RH pasti.

Za 18. prosinca prosvjednici su najavili da će "rušiti Vladu".

"Hrvatski narod ne može biti taoc teroristima koji gore u Vladi Republike Hrvatske ubijaju, maltretiraju i iseljavaju Hrvate. Ovo ne može biti samo prosvjed protiv COVID potvrda. Svi će se ujediniti i mi ćemo srušiti ovu nakaznu vlast. Pala je Vlada Jadranke Kosor, nemoj Andrej Plenkoviću da vidiš kako ćeš ti pasti", vikao je jedan od govornika. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene