Zbog prosvjeda protiv epidemioloških mjera koji su se odražvali svakodnevno od 8. do 19. studenoga s početkom oko 17.30 sati na Trgu svetog Marka i okolnim ulicama policija je prijavila dvojicu muškaraca.

Galerija Prosvjed antivaksera na Markovu trgu - 1 Zagreb: Održan novi prosvjed protiv COVID mjera - 2 Prosvjed u Zagrebu - 11 +3 Prosvjed protiv epidemioloških mjera - 1

Zagrebačka policija sumnjiči 51-godišnjaka i 52-godišnjaka da su organizirali prosvjede bez da su ih prijavili policiji i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima, "što su kao organizatori bili dužni učiniti, zbog čega su mirna okupljanja i javni prosvjed održavani na udaljenosti manjoj od 10 metara od objekata u kojima su smješteni Hrvatski sabor i Vlada Republike Hrvatske, odnosno 20 metara od objekta u koji je smješten Ustavni sud".

Stranica Hrvatske izdajice Širi se stranica Hrvatske izdajice, učiteljica poziva: "Unesite podatke da ih možemo pronaći i suditi im." Oglasio se i MUP

Osim toga, na prosvjedima je prekršena i Odluko o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (NN 119/21).

Koronavirus pod mikroskopom, ilustracija Na pomolu globalni dogovor o borbi protiv pandemija: "Ovo je razlog za slavlje i nadu"

Muškarac starosti 51 godinu prethodno je prijavljen i za neprijavljen prosvjed koji je održan u subotu, 20. studenoga na Trgu bana Jelačića.

Protiv obojice zato policija podnosi Oputžni prijedlog nadležnom sudu te nastavlja istragu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju