Obavijesti Video Pretražite Navigacija
No bilo je i kazni

Andrija Jarak: "Inspektori kažu da su savršeno svjesni teške ekonomske situacije te da zbog toga idu najprije na pisana upozorenja"

Andrija Jarak
Andrija Jarak DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrija Jarak Andrija Jarak Foto: DNEVNIK.hr Oprez umjesto policijskog sata - 3 Oprez umjesto policijskog sata - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sabina Glasovac Sabina Glasovac Foto: DNEVNIK.hr Oprez umjesto policijskog sata - 2 Oprez umjesto policijskog sata - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 Gordan Jandroković Galerija 1/7 >>
U vladajućem HDZ-u za sada nisu za uvođenje oštrijih mjera u borbi s korona virusom, poput policijskog sata, koji predlaže njihov koalicijski partner Radimir Čačić.

Varaždinski župan je u Dnevniku Nove TV izjavio da bi ga Hrvatska trebala uvesti kada prijeđemo 450 zaraženih na 100 tisuća stanovnika. I srednje škole i fakulteti, smatra Čačić, trebali bi prijeći na on-line nastavu, jer je tu i prijevoz u pitanju.

Gordan Jandroković poziva na odgovornost građana.

"Ove mjere koje su donesene u ovome trenutku mogu zaustaviti broj novozaraženih i umrlih. Dakle, one su dovoljne ako ćemo ih se pridržavati, u slučaju da brojke nastave raste, da se jedan dio ljudi ne pridržava mjera, tada država mora onda pojačati kontrolu, ali nadam se da do toga neće doći", rekao je šef Sabora. 

"Ja se ne usudim paušalno reći da ja sam za uvođenje policijskog sata, da ja sam za uvođenje lockdowna jer to bi bilo krajnje neodgovorno od mene jer mi nedostaju ulazni parametri. Zato i tražim od premijera Plenkovića da sjednemo zajedno za stol, da nam prikažu realno stanje u kojemu se država u ovom trenutku nalazi", smatra Sabina Glasovac

Inspekcija Civilne zaštite cijeli je dan na terenu. Nadziru provođenje mjera koje je propisao Nacionalni stožer. O svemu je izvijestio reporter Andrija Jarak. Pridržavaju li se svi mjera?

"Sudeći po rezultatima nadzora, baš i ne. Inspektori su kontrolirali kulturna i sportska događanja, svadbene svečanosti, noćne klubove, ugostiteljske objekte. Proteklog tjedna obavili su 151 nadzor i napisali 128 upozorenja. No tijekom vikenda su provodili pojačani nadzor noćnih klubova i ugostiteljskih objekata i izdali 33 prekršajna naloga. 

Pročitajte i ovo Slovenska vojska uskoro na granici? - 1 VIRUS I LOCKDOWN Glazbenik iz Ljubljane o policijskom satu u Sloveniji: "Centrom Ljubljane hodaju specijalci, kontroliraju i kažnjavaju ljude"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novi rekord Nikad gore u BiH: Pozitivan svaki drugi test, preminulo čak 20 osoba

U Inspektoratu kažu kako su savršeno svjesni teške ekonomske situacije i borbe ugostitelja da prežive u ovom trenutku te da zbog toga idu najprije na pisana upozorenja, a tek u krajnjoj nuždi napišu i prekršajni nalog. Ti prekršajni nalozi su u raspnu od 20 do 70.000 kuna. U Inspektoratu kažu da prvo idu s najnižom kaznom. Najveći problem je preveliki broj osoba u noćnim klubovima i nepridržavanje distance te da su to zatekli u 33 objekta", rekao je Jarak i dodao će u Dnevniku Nove TV s podacima iz cijele Hrvatske gostovati Nikola Turkalj, načelnik sektora za inspekcijske poslove CZ.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene