Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TREĆI VAL POPUŠTA

Markotić o povratku života u normalu: ''Moguće je da će biti situacija kao s gripom''

Aktualno Galerija +0 Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Galerija 1/1 >>
Alemka Markotić bila je gošća Dnevnika Nove TV te je komentirala aktualne teme u vezi s pandemijom koronavirusa.

Valentina Baus razgovarala je s Alemkom Markotić, ravnateljicom Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' o aktualnostima s pandemijom.

Posljednjih dana spominje se završetak trećeg vala pandemije bolesti COVID-19. ''Jasno je da smo uspjeli prelomiti krivulju i da ide polako pad. Naravno, još je uvijek rano za opuštanje jer smo u silaznoj fazi. Još su broj veliki, iako su ohrabrujući sa praktično 50 postotnim padom, na primjer danas'', objasnila je Markotić.

Pročitajte i ovo Rijeka - Rezultati ekskluzivnog istraživanja Dnevnika Nove TV uoči lokalnih izbora - 8 Lokalni izbori 2021. Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV: Dvojica kandidata u Rijeci vode mrtvu trku

Pročitajte i ovo Ekskluzivno istraživanje Osijek Lokalni izbori 2021. Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV: U utrci za Osijek sedam kandidata, jedan se ipak posebno ističe

Rekla je da još uvijek ljudi moraju biti oprezni. Kada se prikupi više podataka i postigne dovoljna procijepljenost, Markotić poručuje: ''Svi vjerujemo da ćemo u dogledno vrijeme moći biti bez maske''.

Bolnice uvijek kaskaju za epidemiološkim djelom, kaže, te će se olakšanje osjetiti za tri do četiri tjedna. Također, napomenula je da se dinamika cijepljenja ubrzava. ''Mislim da je to iznimno važno. Ja se iskreno nadam da će naše službe napraviti izvrstan posao i da će se veliki broj cijepiti'', izjavila je.

Jedna od tema koja kruži već određeno vrijeme jest docjepljivanje trećom dozom. ''Vrlo je moguće da će se negdje pred zimu trebati još jedno docjepljivanje, moguće je da će biti situacija kao s gripom – da ćemo svake godine trebati određeno docjepljivanje i tu čekamo neke nove, relevantne podatke'', objasnila je te dodala da ako se licence za cjepiva protiv koronavirusa neće naplaćivati, kao što se govori, to će biti ''jako velika stvar za globalno zdravstvo''.

Pročitajte i ovo Zagrebačka škola, ilustracija - 2 POZVANA POLICIJA Incident u zagrebačkoj osnovnoj školi: Zaposlenik se prešetavao sa zračnom puškom?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''VIDE ME KAO IZRAVNU PRIJETNJU'' Milanović nastavlja paljbu po HRT-u: ''Proizvodit ćete ljepšu stvarnost i prokazivat nepodobne sve dok je moć kod Plenkovića jer zato vas ima''

Povratak u normalu jest želja mnogih. Alemka Markotić otkrila je da bi na jesen mogli imati puno bolju situaciju u odnosu na ovu zimu. ''Vrlo moguće da od idućeg proljeća bismo mogli puno slobodnije disati''.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene