Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE JEDINI

Izjava koja je mnoge razljutila: Liječnik otkrio u čemu je stvar ako niste imali koronavirus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako dosad niste imali COVID-19, vjerojatno nemate ni prijatelje, tvrdi jedan od vodećih južnokorejskih liječnika, koji je svoj post na Facebooku ubrzo nakon objave ipak obrisao.

"Odrasli koji nisu bili zaraženi koronavirusom imaju probleme u međuljudskim odnosima", napisao je na Facebooku Ma Sang-hyuk, potpredsjednik južnokorejskog Društva za cijepljenje, prenio je američki NPR.

Njegovi komentari, koji su se brzo proširili društvenim mrežama, izazvali su brdo kritika ljudi koji dosad nisu oboljeli, a ne smatraju se asocijalnim osobama.

Dr. Ma je kasnije obrisao post, tvrdeći da se poslužio metaforom i da ga nisu dobro razumjeli.

"Želio sam istaknuti u kolikoj je mjeri teško bilo kome izbjeći virus u situaciji s velikom stopom zaraženih u blizini", pokušao se kasnije izvući u intervjuu za jedan korejski list.

No nije on prvi koji se poslužio sličnim 'metaforama'.

Pročitajte i ovo Test na koronavirus - 1 IZ MINUTE U MINUTU Dvostruko manje zaraženih koronavirusom nego prije tjedan dana: U nekim županijama nema novooboljelih
Pročitajte i ovo Hitna pomoć - 2 GDJE JE MINISTAR? Potresne ispovijesti djelatnika Hitne: "Ulazimo u stan, vidimo beživotno tijelo djeteta od samo nekoliko godina starosti..."

Meksička infektologinja Brenda Crabtree prije mjesec dana je u jednom članku napisala: "Ako sad nemate prijatelje koji su zaraženi, nemate prijatelja".

Obje izjave izrečene su u vrijeme kad je njihove zemlje 'drmao' novi val koronavirusa, odnosno širenje omikrona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene