Zahuktava se kampanja, a političari u lovu na glasove sve više koriste blagodati svoje pozicije u Saboru ili Vladi. Zbog toga posla ima Etičko povjerenstvo.

Galerija


Na gradilištu Istarskog ipsilona Andrej Plenković bio je u dvostrukoj ulozi. ''Kao premijer i kao predsjednik HDZ-a jer to su dva šešira koja ja non stop nosim skupa dok ih imam'', objasnio je premijer.

Vezani članci Andrej Plenković i Peđa Grbin Milanovićev rejting u slobodnom padu, većina građana ne podupire rad Vlade. HDZ daleko ispred SDP-a, a za treće mjesto nastala prava gužva Gordan Jandroković Drama u Saboru, mostovci odbili izaći: "Evo, dragi građani, nikoga iz HDZ-a nema"

Pod tim šeširom Istru obilazi i dio HDZ-ovih kandidata u lovu na Bruxelles i Strasbourg. ''Ne možemo se oglušiti na ovaj ogromni projekt za Istru i Hrvatsku. I naravno da smo išli obići malo radov znajući, naravno, da su ovdje premijer i Vlada'', rekla je Dubravka Šuica.

Premijerske obveze popodne staju i počinju samo stranačke, odnosno HDZ-ov skup. U jednom danu i premijer i šef stranke, a sve na trošak poreznih obveznika. ''To vam je normalno sa svakim premijerom'', odgovorio je Plenković.

Kampanja se vodi i iz polu-praznog sabora. Pljušte prijave Etičkom povjerenstvu. Šef sabora prijavio je Gordana Marasa zbog računala koje je i dalje u sabornici. Povjerenstvo traži da ga ukloni i ispriča se. ''Ja da se ispričavam HDZ-u? Nema šanse. Koristiti državne resurse u kampanja Jandrokoviću, Plenkoviću i HDZ nije problem, ali je problem moja naljepnica na laptopu'', rekao je Maras.

Jumbo plakati u skladu s pravilima

SDP uzvraća prijavom protiv Gordana Jandrokovića. ''On je svjesno ili nesvjesno u najgledanijem terminu prijenosa Hrvatskog sabora tri puta promovirao nositelja HDZ-ove liste na ovim izborima'', kaže SDP-ov Saša Đujić.

Jandroković podsjeća da je sve krenulo od Marasa koji je rekao krivo prezime HDZ-ovog Karla Resslera. ''Ta je prijava po meni potpuno besmislena. Ono što je smisleno i što je pokazalo i Etičko povjerenstvo, način je ponašanja zastupnika Marasa koji kontunirano krši pravila'', kazao je Jandroković.

Pravila se, barem zasad, ne krše porukama s jumbo plakata. HDZ-ovci se biračima obraćaju u zagonetkama i pitaju koliko je, primjerice, zdravstvenih ustanova u izgradnji. SDP -ova poruka je jednostavna – žele ravnopravnu Hrvatsku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr