Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zvuči nevjerojatno

Više od 10 godina nitko nije znao na koji način u Hrvatsku ulazi neoporeziv novac?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon serije priloga o štedno-kreditnim zadrugama, Austrijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv bivšeg direktora jedne od poslovnica!

Ali, kako bi je nastavili, trebaju pomoć hrvatskih vlasti, koju su zatražili još prošle godine, no odgovor do danas nisu dobili. 'Još 2013. hrvatskim vlastima poslana je molba za pravnu pomoć, do danas još odgovor nije stigao. Dok rezultati ne stignu u Austriju, bit će teško nastaviti istragu', rekao je ekipi Provjerenog mag. Hansjorg Bacher iz Državnog odvjetništva u Grazu.

Po prvi put svoju priču pred kamerama uz pratnju svojeg PR-a ispričao je i kordinator Raiffeissen banke Štajerske za Hrvatsku mag. Michael Spitzer. Istaknuo je kako se banke nadaju izbjegavanju sudskih procesa, i pozivaju da se hrvatski korisnici kredita jave direktno svojim bankarima te da više ne komuniciraju putem posrednika.

Pročitajte i ovo HNB izdaje kovanice povodom 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić 150. obljetnica rođenja U čast slavne spisateljice HNB izdaje posebne kovanice: Evo koliko treba izdvojiti za njihovu kupnju Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

'Hrvatskoj nedostaje vodstvo, opet će u recesiju'

U cijelu priču uključena je i austrijska Agencija za nadzor financijskog tržišta koja provodi istragu zbog novca koji je iz banke završavao na privatnom računu članova tvrtke Drwa nekretnine, koja je otkupljivala nekretnine po Hrvatskoj, a povezuje se s jednim sada već bivšim direktorom štedno kreditne zadruge.

Od hrvatskih institucija pred kamere nisu željeli stati. Iz USKOK-a smo dobili tek kratak mail kako o slučajevima na kojima rade ne mogu govoriti. Iz HNB-a pred kamere nisu željeli stati jer kažu da se slučaj izravno ne tiče njih. Zvuči gotovo nevjerojatno da više od deset godina nitko nije znao na koji način u Hrvatsku ulazi neoporeziv novac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene