Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podržao seljake

Šišljagić: 'U pitanju je egzistencija poljoprivrednih proizvođača'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić podržao je danas zahtjeve seljaka i njihov prosvjed, ističući kako su zahtjevi opravdani, a prosvjed legitimni i jedini način koji im je preostao u pokušaju da ostvare svoja prava.

Vladimir Šišljagić u današnjem priopćenju poziva nadležna ministarstva i Vladu RH da, kako navodi, u cilju očuvanja poljoprivredne proizvodnje i opstojnosti sela, imaju razumijevanja za nagomilane probleme u poljoprivredi te da 'zajedno s udrugama poljoprivrednih proizvođača ulože dodatni napor u pronalaženju modela, koji će poljoprivrednicima omogućiti očuvanje proizvodnje i konkurentnost na europskom tržištu'.

U priopćenju za javnost Šišljagić, uz ostalo, navodi kako u cijelosti podržava zahtjeve seljaka za povećanjem otkupne cijene pšenice, 's obzirom da cijena od 1,05 kuna ne pokriva ni osnovne troškove proizvodnje'.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Predsjednik Zoran Milanović Svečana sjednica Milanović: "I među dečkima u šatoru je bilo svakakvih lala i razdraganaca, a došao ih je pozdraviti Plenković"

>> Seljaci najavili: Naše supruge kreću PJEŠICE za Zagreb!

Tvrdi kako država u proračunu za ovu godinu 'nije osigurala dovoljno novca za isplatu potpora, koje poljoprivrednim proizvođačima pripadaju po zakonu i propisima - koje je donijelo upravo Ministarstvo poljoprivrede' te da su stoga 'zahtjevi seljaka za isplatu preostalog iznosa potpora potpuno opravdani i razumljivi, jer je u pitanju egzistencija najvećeg broja poljoprivrednih proizvođača i njihovih obitelji.'

>> 'Samozvani vođe seljaka lažima potpiruju situaciju, prosvjeda se ne bojim!'

Nakon jučerašnjih neuspjelih pregovora između predstavnika poljoprivrednika i ministara poljoprivrede i financija, seljaci su danas pojačali prosvjede blokadom prometnica u Osječko - baranjskoj i gotovo svim kontinentalnim županijama. Seljaci traže hitan sastanak s predsjednikom Ivom Josipovićem i predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene