Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić podržao je danas zahtjeve seljaka i njihov prosvjed, ističući kako su zahtjevi opravdani, a prosvjed legitimni i jedini način koji im je preostao u pokušaju da ostvare svoja prava.


Vladimir Šišljagić u današnjem priopćenju poziva nadležna ministarstva i Vladu RH da, kako navodi, u cilju očuvanja poljoprivredne proizvodnje i opstojnosti sela, imaju razumijevanja za nagomilane probleme u poljoprivredi te da 'zajedno s udrugama poljoprivrednih proizvođača ulože dodatni napor u pronalaženju modela, koji će poljoprivrednicima omogućiti očuvanje proizvodnje i konkurentnost na europskom tržištu'.

U priopćenju za javnost Šišljagić, uz ostalo, navodi kako u cijelosti podržava zahtjeve seljaka za povećanjem otkupne cijene pšenice, 's obzirom da cijena od 1,05 kuna ne pokriva ni osnovne troškove proizvodnje'.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović - 3 Ured predsjednika o kupovini Bradleya: "Bilo je pet do 12. Nakon što je iz pregovora izbacio ministra - koji se više brinuo o opremanju stana nego o opremanju vojske" Predsjednik Milanović posjetio Kraš - 1 Milanović komentirao situaciju u Ukrajini: "Povući ćemo sve do zadnjeg vojnika. Hrvatska se od toga mora maknuti kao od požara"

>> Seljaci najavili: Naše supruge kreću PJEŠICE za Zagreb!

Tvrdi kako država u proračunu za ovu godinu 'nije osigurala dovoljno novca za isplatu potpora, koje poljoprivrednim proizvođačima pripadaju po zakonu i propisima - koje je donijelo upravo Ministarstvo poljoprivrede' te da su stoga 'zahtjevi seljaka za isplatu preostalog iznosa potpora potpuno opravdani i razumljivi, jer je u pitanju egzistencija najvećeg broja poljoprivrednih proizvođača i njihovih obitelji.'

>> 'Samozvani vođe seljaka lažima potpiruju situaciju, prosvjeda se ne bojim!'

Nakon jučerašnjih neuspjelih pregovora između predstavnika poljoprivrednika i ministara poljoprivrede i financija, seljaci su danas pojačali prosvjede blokadom prometnica u Osječko - baranjskoj i gotovo svim kontinentalnim županijama. Seljaci traže hitan sastanak s predsjednikom Ivom Josipovićem i predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju