Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krapinsko-zagorska

Župan proglasio prirodnu nepogodu: Zbog obilnih kiša nastao velik broj odrona i klizišta

Ilustracija
Ilustracija Foto: Cropix
Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar proglasio je prirodnu nepogodu za područje Grada Pregrade i Općine Sveti Križ Začretje.

Naime, obilne padaline tijekom svibnja uzrokovale su pojave klizišta i odrone tla pri čemu su nastale velike materijalne štete na stambenim i gospodarskim objektima, komunalnoj infrastrukturi i prometnoj infrastrukturi.

Pročitajte i ovo Crveni križ na područjima poplava - 2 Poplavljena područja Prijeti najezda komaraca i glodavaca: "Miču se iz svojih staništa i kreću prema domaćinstvima"

Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda u ovom trenutku zaprima prijave te u roku od 15 dana treba izraditi prva izvješća u Registar šteta. Konačnu procijenjenu štetu Županijskom povjerenstvu dostavljaju se u roku od 50 dana.

Pročitajte i ovo Klizišta, odroni, rupe u cestama - 4 Ogromna materijalna šteta Scene kao iz filmova apokalipse! Raspadnute ceste, rupe, odroni, klizišta: Opasnost je velika, zatvorena je županijska cesta, mještani su odsječeni

Županijsko povjerenstvo se obvezuje dostaviti konačnu procjenu štete Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima putem Registra šteta u roku od 60 dana od donošenja Odluke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene