Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogromna materijalna šteta

Scene kao iz filmova apokalipse! Raspadnute ceste, rupe, odroni, klizišta: Opasnost je velika, zatvorena je županijska cesta, mještani su odsječeni

Aktualno Galerija Klizišta, odroni, rupe u cestama - 1 Klizišta, odroni, rupe u cestama - 1 Foto: DNEVNIK.hr Klizišta, odroni, rupe u cestama - 2 Klizišta, odroni, rupe u cestama - 2 Foto: DNEVNIK.hr Klizišta, odroni, rupe u cestama - 3 Klizišta, odroni, rupe u cestama - 3 Foto: DNEVNIK.hr Klizišta, odroni, rupe u cestama - 4 Klizišta, odroni, rupe u cestama - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Matea Ćorić Brunović, novinarka Nove TV Galerija 1/9 >>
Raspadnute ceste, rupe, odroni, klizišta sve su to posljedice ovih velikih poplava.Najviše problema ima u Varaždinskoj županiji, neke obitelji morale su biti i evakuirane. Situaciju je provjerila reporterka Dnevnika Nove TV, Matea Ćorić Brunović.

Scene kao iz filmova apokalipse. I ovo su posljedice velikih poplava. U varaždinskoj općini Cestica, Slavkovo dvorište završilo je u provaliji. Boji se da ne bi i kuća.

"Tu je bilo drveće, bio je orah, moji priključci za traktor, sve je otišlo. Kad klizište krene ne možete to samo tako zaustaviti, tu sam onda improvizirao pokrio sve folijom da ne bi direkt kiša natapala tlo", rekao je Slavko iz Cestice.

Klizišta probleme stvaraju i u Ivancu. Zbog obilnih kiša dio zemlje odronio se ravno u dvorište bake Vere.

Pročitajte i ovo Marijan Hrvoje i Domagoj Mikić - 3 Borba protiv poplava Građani na poplavljenom području očajni: "Političarima poručujem da se malo brinu o malom čovjeku, a ne samo o svojim stražnjicama"

"Voda je ušla unutra u garažu i kroz vrata. Jako sam se prepala cijelu noć nisam spavala", poručila je Vera iz Ivanca.

Nekoliko metara dalje evakuirana je obitelj u strahu da i njihova kuća ne otkliže.

"Nas su obavijestili da bi bilo najbolje da se maknemo iz kuće jer nisu znali što se može dogoditi u tom periodu zbog te obilne kiše", izjavio je Mario Sever iz Ivanca.

Samo u Ivancu šteta je veća od 2 milijuna eura. Neke ceste zatvorene su za promet.

Na ovom području evidentirano je 12 novih klizišta i 20 odrona. Očekuje se da će broj biti veći jer svaki dan javljaju se nove posljedice, donosi reporterka Dnevnika Nove TV, Matea Ćorić Brunović.

Evo danas smo imali tri intervencije, tri uviđaja sa službama gdje su se pojavila tri nova klizišta", naveo je Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca.

Rupe u cesti, odroni i u obližnjoj općini Donja Voća.

Opasnost je velika trenutačno je zatvorena županijska cesta u Jalovcu. Mještani su ostali odsječeni od općine, moraju do svojih kuća preko susjedne općine ili Slovenije", poručio je Jura Gregur, zapovjednik DVD-a Donja Voća.  

Neki su već sami počeli sanirati štete.

Pročitajte i ovo Poplave u Sloveniji borba s vodom Drama u susjedstvu: Aktivirana klizišta, pomaže i vojska

"Traktor nam je s one strane do njega ne možemo", rekao je Stjepan iz Donje Voće.

Tražit će od županije da se proglasi elementarna nepogoda jer treba će puno novca za sanciju. Šteta je iznad tri i pol milijuna eura, to je veliki iznos za općinu Cestica.

Mala varaždinska mjesta s predivnim zelenim brežuljcima ovakvu štetu ne pamte

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene