Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Šteta 12,5 milijuna eura

Karlovačka županija proglasila prirodnu nepogodu na području pogođenom poplavom: Poznati rokovi za prijavu štete

Karlovac pod vodom
Karlovac pod vodom Foto: DNEVNIK.hr
Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin proglasila je u četvrtak prirodnu nepogodu od poplave za Karlovac, Ogulin, Josipdol i Tounj, šteta se procjenjuje na 12,5 milijuna eura, a danas počinje teći dvomjesečni rok da se u državni Registar šteta dostavi konačno izvješće.

Kako je priopćeno iz Ureda županice ti su gradovi i općine pretrpjeli veliku štetu u nedavnim poplavama, kako na obiteljskim kućama i javnim objektima i poljoprivrednim površinama, tako i na prometnicama.

Prema prvim procjenama šteta na području Grada Karlovca je 10,5 milijuna eura, u Ogulinu 1,5 milijuna eura, u Tounju 350.000 eura i u Josipdolu 100.000 eura.

Slijedi postupak prijave pojedinačnih šteta.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Baranji - 1 nezapamćena nepogoda FOTO/VIDEO Snažno nevrijeme pogodilo je Baranju: Voda u kućama, podrumima - "Zatekli smo kaotično stanje"

Oštećeni imaju rok od dva tjedna da gradskim i općinskim povjerenstvima prijave štetu i rok od ukupno 50 dana da prijave provjere i dostave popis Županijskom povjerenstvu za procjenu štete.

Odluka o proglašenju prirodne nepogode stupa na snagu s danom proglašenja. Tako i Županijskom povjerenstvu počinje od četvrtka teći rok od 60 dana da Državnom povjerenstvu, putem Registra šteta, dostave konačno izvješće.

Pročitajte i ovo Poplava na karlovačkom području iz zraka - 22 Zbog poplava Očekuje se proglašenje elementarne nepogode: Oštećeno više od 300 kuća

Temeljem njega će se oštećenima nadoknađivati dio pretrpljene štete, ističu iz Ureda karlovačke županice.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene