Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Trebate okvir u kojem ćete djelovati"

Dnevnik Nove TV donosi: Osniva se nova politička stranka, Marko Jelić otkriva poznata imena koja će mu se pridružiti

Aktualno Galerija Marko Jelić, župan šibensko-kninski u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Marko Jelić, župan šibensko-kninski u studiju Dnevnika Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić, župan šibensko-kninski u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Marko Jelić, župan šibensko-kninski u studiju Dnevnika Nove TV - 4 Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić, župan Šibensko-kninski Marko Jelić, župan Šibensko-kninski Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić, župan šibensko-kninski u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Marko Jelić, župan šibensko-kninski u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Marko Jelić, župan šibensko-kninski u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Galerija 1/6 >>
Sreću na parlamentarnim izborima iskušat će i potpuno nova politička stranka. Na čelu će joj biti aktualni šibensko-kninski župan Marko Jelić.

S Markom Jelićem u Dnevniku Nove TV razgovarala je Sabina Tandara Knezović.

Pročitajte i ovo Demontaža Sabine Tandare Knezović Tema korupcija i pravosuđe Demontaža Sabine Tandare Knezović: Pogledajte oko kojih je pitanja najviše zaiskrilo među gostima Demontaža Sabine Tandare Knezović Utorak u 11 sati Nova epizoda Demontaže: "Čut ćemo tko je kriv za korupciju u Hrvatskoj"

"Trebate okvir u kojem ćete djelovati. Ako nemate stranku, ne možete u svim izbornim jedinicama izaći pod istim brojem. A s obzirom na to da je nakon zadnjeg medijskog obraćanja koje smo imali interes velikog broja nezavisnih, ali i onih koji su u političkim strankama, a nezadovoljni su smjerom u kojem država ide, shvatili smo da moramo ići u tom smjeru", objasnio je Marko Jelić zašto je odlučio osnovati novu stranku.

Većinom se radi o nezavisnim načelnicima i gradonačelnicima. Među imenima je i Filip Zoričić iz Pule, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić...

Intenzivno se razgovara i s Damirom Vanđelićem

"Imamo o čemu razgovarati. Puno smo toga dosad na neki način definirali da su nam zajednički interesi i da imamo o čemu razgovarati, a Hrvatska bi s druge strane mogla imati korist od toga", kazao je.

Kaže da, suprotno uvriježenom mišljenju, nije lako pobijediti HDZ ni na lokalnoj razni.

"U načelu se radi o tome da trebate pokušati, da trebate jasno artikulirati što želite, svoja viđenja. I imati prave ljude", pojasnio je.

Kaže da bi koalirao sa svima koji su razumni i nemaju breme nepoštenja i političke nekorektnosti.

"A s druge strane, ultralijevo ili ultradesno ili oni koji isključuju sve druge jednostavno nisu opcija zato što sami sebe ne svrstavaju u opciju koja omogućuje razgovor", rekao je.

Na pitanje je li Toniju Turčinovu, načelniku općine Murter, za kojeg se sumnja da je općinski novac trošio u austrijskom bordelu, savjetovao da ode, Jelić odgovara: "On se meni javio. Kao što je poznato, bio je na listi kad smo imali lokalne izbore. S gospodinom Turčinovim sam iznimno dobro surađivao. Na njemu je odluka jer je nezavisni i on mora donijeti odluku na temelju svoje savjesti."

"To je moja stvar. Kad bi bilo toliko medijskih napisa o meni, ja bih stvarno ponudio ljudima da odaberu žele li mene ili nekog drugoga. To je napravio župan Posavec u Međimurju", odgovorio je Jelić na pitanje što bi on učinio na mjestu Turčinova.  

Komentirao je i slučaj Damira Dekanića. Kazao je da ima malo informacija. Ako je napravio to što mu se stavlja na teret, kaže, za to će i odgovarati. 

"Zakon je takav", rekao je na opasku da ni Dekanić, kao ni Turčinov, ne mora odstupiti.

"Ako bismo ga mijenjali na način da u slučaju da netko bude okrivljen, a ne samo optužen treba dati ostavku, tada bi došlo do brojnih političkih zlouporaba", rekao je.

Objašnjavao je i gdje se ideološki nalazi. Je li bliže HDZ-u, Mostu, SDP-u?

"Ne bih na taj način formirao ideologiju. Ja sam demokršćanin. Moj pogled na svijet je demokršćanski, utemeljen na kršćanskim vrijednostima civilizacije koju baštinimo. Smatram da je to dobar put", rekao je i dodao: "Najbliži su mi dečki iz Fokusa, cure i dečki iz Nezavisne liste mladih. To su normalni ljudi, ideološki neopterećeni. Žele mijenjati svoje sredine. I ono što se može vidjeti je da imaju rezultate."

Jelić kaže kako ime stranke još nemaju.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene