Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla je pomoć

ZRAKOPLOV JE SLETIO U Hrvatsku stiglo 37 tona humanitarne pomoći iz Dubaija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Transportni zrakoplov A300 iz Dubaija, koji donosi 37 tona različite humanitarne pomoći za potrebe izbjeglica s Bliskog Istoka i iz srednje Azije, sletio je u srijedu oko 22 sata u osječku Zračnu luku.

Riječ je o posebnom humantiranom letu u organizaciji UNHCR-a, a zrakoplov je, kako je rečeno, donio šatore, kišne kabanice, termo deke, grijalice i solarne svjetiljke. Glasnogovonik UNHCR-a za Hrvatsku Jan Kapić izjavio je novinarima u Zračnoj luci kako će se pristigla humanitarna pomoć od četvrtka dijeliti izbjeglicama u prihvatnom centru u Opatovcu, i na cijeloj izbjegličkoj ruti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STIGLA NAJAVA Austrija planira nešto graditi na granici sa Slovenijom - I ona diže zid? Slika nije dostupna NAKON NEKOLIKO SATI PROMET NA BREGANI NORMALIZIRAN Izbjeglice-prosvjednici odvezeni autobusima, u šatorskom naselju ostalo oko 200 ljudi

Ovo je samo dio humanitarne pomoći, koju je UNCHR do sada dostavio, izbjeglicama je do sada već podijeljeno više od 80 tisuća deka, 50 tisuća litara vode i 30 tisuća kabanica, a ta će se pomoć i nastaviti, rekao je Kapić.

GLADNI, ŽEDNI I PROMRZLI KRAJ SUTLE Crveni križ spasio promrzlu bebu, mnogi trebaju liječničku pomoć

Najavio je kako od četvrtka dolaze prve stambene jedinice, koje će biti smještene u novom prihvatnom centru u Slavonskom Brodu i bit će primjerenije za zimski prihvat izbjeglica, a s njima dolaze i grijalice.

Direktor osječke Zračne luke Domagoj Marinić kazao je kako se ovime daje doprinos u pomoći izbjeglicama, a da je Zračna luka pokazala da je tehnološki i organizacijski spremna za ovakve letove.

Podsjećamo, od ponoći do 21 sat u Republiku Hrvatsku ušlo je 6113 migranata, a trenutno je u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu 3500 osoba. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Republike Srbije, a on početka migracijske krize kroz RH je prošlo 214 474 migranata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene