Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AUSTRIJA PRIZNALA

'Nemamo razumijevanja za izbjeglice koje ne traže azil na Balkanu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska policija počela je odbijati neke migrante koji pokušavaju ući u tu zemlju preko granice sa Slovenijom, objavila je u nedjelju štajerska policija, a prenosi njemačka agencija dpa.

Tijekom noći je ulazak zabranjen za 100 izbjeglica jer nisu imali odgovarajuće dokumente niti su tražili azil na graničnom prijelazu Šentilj/Spielfeld.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šefovi policija odlučili NAPOKON POMAK U Grčkoj će se razdvajati ekonomski migranti od stvarnih izbjeglica Slika nije dostupna Novonastala situacija Predsjednica o slovenskoj odluci: 'Svaka država ima pravo štititi svoje granice'

Austrijska ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner u subotu je kazala kako nema razumijevanja za izbjeglice koji ne traže azil na Balkanu nego umjesto toga pokušavaju doći do bogatijih zemalja. Temeljem propisa EU izbjeglice moraju podnijeti zahtjeve u prvoj zemlji EU u koju uđu.

OČAJ JEDNE MAJKE Priča iz hrvatskog kampa za izbjeglice koja obilazi svijet

U subotu se iz Slovenije u Austriju probilo oko 350 ljudi. Većina od oko 13.000 migranata koji su stigli tijekom vikenda u Austriju stigli su preko Mađarske.

Upitani zašto drugačije postupaju na granici sa Slovenijom nego s Mađarskom, Austrijanci su odgovorili da Mađarska odbija primiti izbjelice natrag.

U Nickelsdorfu, austrijskom gradu koji graniči s Mađarskom, regionalna policija je prebrojala 4700 pridošlih tijekom noći koje treba prevesti u prihvatne centre nakon više od 11.000 njih koji su stigli u subotu.

Po austrijskom Crvenom križu 2000 ih je ušlo u Njemačku izbjegavajući granične prijelaze. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene