Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službeni posjet

Zoran Milanović u Francuskoj, sastaje se s Francoisom Hollandeom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović tijekom službenog posjeta Francuskoj susrest će se s predsjednikom Francoisom Hollandeom i premijerom Jean-Marcom Ayraultom.

Hrvatski premijer Zoran Milanović boravit će danas u posjetu Francuskoj i sastati se s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom i premijerom Jean-Marcom Ayraultom, objavili su u srijedu Banski dvori.

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je

Glavne teme Milanovićeva susreta s francuskim šefom države bit će ekonomske, a uz to predsjednika Hollandea zanimat će i hrvatsko stajalište glede daljnjeg širenja EU, rekao je uoči susreta u Parizu francuski diplomatski izvor.

>> Evo kako su iz Vlade objasnili premijerov let na Krk

Predsjednika Hollandea će zanimati 'hrvatsko stajalište i analiza daljnjeg proširenja Europske unije', jer 'čitavu regiju jugoistoka Europe smatra vrlo važnom', dodao je.

Uz to, dvojica će čelnika razgovarati i o međunarodnim pitanjima, posebice o Siriji.

Bilateralni odnosi u kojima, po riječima francuskog diplomata, između dviju zemalja nema otvorenih pitanja, također će biti jedna od tema službena Milanovićeva posjeta Francuskoj.

Hollande nije službeno bio u Hrvatskoj, a u regiji je boravio u srpnju kada je kao gost pozvan na Brdo kod Kranja na sastanak na vrhu predsjednika zemalja jugoistočne Europe na kojem je sudjelovao i predsjednik Ivo Josipović.

Predsjednik Josipović dva je puta službeno posjetio Pariz, u okviru prošlogodišnjeg Festivala Hrvatske u Francuskoj, 'Croatie la voici', te ove godine kada je povodom francuskog nacionalnog praznika 14. srpnja nazočio svečanom vojnom mimohodu na Elizejskim poljanama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene