Zoran Milanović u Saboru (Dnevnik.hr)
Zoran Milanović u Saboru (Dnevnik.hr)

Zoran Milanović nije bio u sabornici na konstituirajućoj sjednici iako je bio u zgradi Sabora, kako tvrdi SDP-ov Igor Dragovan.


Iako su svi SDP-ovci s kojima je razgovarao Mislav Bago, reporter Nove TV, uoči sjednice tvrdili da se njihov predsjednik nalazi u Saboru, Zoran Milanović nije bio u sabornici na konstituirajućoj sjednici novog saziva Sabora.

Nikad se nije dogodilo da predsjednik kluba zastupnika najjače oporbene stranke ne dođe na konstituirajuću sjednicu. Ako je bio u zgradi Hrvatskog sabora, a nije došao na konstituiranje, to uistinu nije fer prema Saboru, zastupnicima ni prema biračima“, komentirao je Bago.

Za pojašnjenje smo tražili i Igora Dragovana, potpredsjednika Kluba zastupnika SDP-a, no on je izbjegao izravan odgovor. „Zoran Milanović je u Saboru“, rekao nam je Dragovan, koji je istom rečenicom odgovarao i na pitanje zbog čega Milanović nije bio na sjednici.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, rekao je da nije ni primjetio da Milanovića nema na sjednici. "Vjerojatno ima dobre razloge za to", kratko je komentirao Plenković Milanovićevo odsustvo.

Zoran Milanović na sjednici Sabora pojavio se dva sata nakon ostalih, a na pitanje novinara je li njegov postupak nepoštivanje institucija nije odgovorio. Sudjelovao je na prisegama zastupnika na konstituirajućoj sjednici, a onda opet otišao, nije sudjelovao ni na glasovanju za potpredsjednike Sabora među kojima je i njegova stranačka kolegica i bliska suradnica Milanka Opačić.

Upravo je ona u Dnevniku Nove TV pokušala objasniti njegovo ponašanje Mislavu Bagi.

'Zoran Milanović je uvijek radio po svome, neovisno o tome što mu tko sugerirao i danas je tako bilo. On je 10 godina bio čovjek, kad je nešto odlučio, on je tako i napravio.'

Na pitanje je li takvim postupkom naštetio i SDP-u Milanka Opačić je rekla 'Zoran Milanović je bio na izborima, dobio je najveći broj preferencijskih glasova, on je svoj mandat kod građana dobio. I mislim da u tom dijelu nema nikakvog spora. Ne znam čemu se čudite, 10 godina Zoran Milanović radi ono što on misli da je ispravno. Je li ispravno ili nije svatko može sam procijeniti.'

Na pitanje 'mislite li da je šteta već napravljena' odgovorila je 'bila je svečana sjednica konstituiranja Sabora i to je sve što ću reći'.