Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LOME SE KOPLJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Rat na Facebooku završio simbolično: ''HNS se ukrcao na Titanik''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh je tijekom sjednice Središnjeg odbora stranke objavio znakovit post na Facebooku kojim je sugerirao u kojem smjeru ide rasprava. Sada je objavio i svoje mišljenje o odluci.

Goran Beus Richembergh, HNS-ov saborski zastupnik i član Središnjeg odbora stranke je usred sjednice toga tijela objavio znakovit post na Facebooku. Nedugo nakon što je završila sjednica objavio je još jedan post, kratak i jasan, koji bez dvojbe opisuje njegovo mišljenje o odluci Središnjeg odbora stranke čiji je dugogodišnji član.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Richembergh: "Živjela sloboda" Mrak Taritaš: "Izlazeći sa Središnjeg odbora stranke zatvorila sam vrata u HNS-u" Slika nije dostupna Nezadovoljan HNS-ovac Beus Richembergh napao Kostelić: "Sjedi u klupi kao smokvin list i glumi gljivu"

''HNS se ukrcao na Titanik. Dobro more, kapetane Plenkoviću!'', napisao je.

Nakon odluke Središnjeg odbora HNS-a kojom je potvrđeno da se ide u pregovore o kaoliciji s HDZ-om Beus Richembergh je rekao kako je ''odluku doživio vrlo teško i emotivno''.

Na Facebooku je reagirala i bivša gradonačelnica Kraljevice, koja je tu poziciju izgubila na ovim lokalnim izborima, a koja pripada saborskim zastupnicima koji su se izjasnili kako ne žele dati podršku eventualnoj koaliciji s HDZ-om.

''20 veličanstvenih HNS ovaca (sada bivših)sačuvalo svoj obraz, ponosna!!!'', napisala je Nada Turina-Đurić.

Podsjetimo, Beus Richembergh je ranije tijekom same sjednice objavio post koji je izazvao pravu lavinu reakcija stranačkih kolega.

"U prvom poluvremenu pobijedilo je poštenje i zdrav razum. U drugome je nasrtaj klijentelizma i političke korupcije mnogo jači. Plenkovićeva hidra pustila je pipke mnogo dublje nego što sam vjerovao. Ali kako god bilo, čist obraz i uzdignuta glava vrijede više od ministarskih i drugih sinekura pored tople peći velikog gazde", poručio je Beus na Facebooku.

Vrlo brzo uslijedili su komentari potpore, ali i oni kritički. Beusov post kritizirala je tako Amalija Šašek, glasnogovornica HNS-a Varaždinske županije, one u kojoj je njenog šefa Predraga Štromara u nedjelju porazio Radimir Čačić na izborima za župana. 

"To znači da ćete na parlamentarnim izborima sigurno na listu na 14. mjesto po preferencijalne glasove, ili barem 8.mjesto... Sve ostalo bio bi klijentelizam i osobni interes. Došlo je vrijeme i da se vi dokažete, sve ostalo je demagogija i galama. Čist obraz je nešto sasvim drugo. Kad bi se politika vodila na facebooku, vi bi sasvim sigurno gospodine Beus dobili zasluženu poziciju", poručila mu je Šašek.

Njoj je, pak, odgovorio HNS-ovac Igor Kolman, koji joj je poručio da se ne razbacuje puno dokazivanjem i mandatima. "Zanima me koliko ćete vi dobiti sad kad Ratko od vas napravi kašu koju će Plenković pojesti za doručak. Do ranog popodneva za vama će biti bačen toalet papir i puštena voda", poručio joj je Kolman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene