Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ožujak ''luđak''

Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Aktualno Galerija Snijeg u Zagrebu Snijeg u Zagrebu Foto: Patrik Macek/Pixsell Snijeg u okolici Gospića - 1 Snijeg u okolici Gospića - 1 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u okolici Gospića - 2 Snijeg u okolici Gospića - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Snijeg u okolici Gospića - 3 Galerija 1/4 >>
U jednom danu kao da su se promijenila četiri godišnja doba – u subotu je od jutra bilo vrlo toplo, uz povremeno jak vjetar, da bi prema večeri stigla naoblaka s grmljavinom i padom temperature. A ujutro šok – bijeli krovovi…

Vremenske prilike tijekom ovog vikenda promijenile su nekoliko lica. Iznadprosječno topla subota do kraja dana pretvorila se u nekim dijelovima zemlje u grmljavinsko nevrijeme, a nedjeljno jutro nalik zimskom – mnoge krovove u raznim dijelovima Hrvatske zabijelio je snijeg.

Najavljivana promjena vremena zabilježena je, kako se i najavljivalo, u većem dijelu zemlje zbog čega je izdan i žuti meteoalarm. S vjetrom je u subotu navečer i osjetno zahladnjelo pa je tako u Zagrebu temperatura izmjerena u sedam sati bila tek stupanj viša od ništice, a planinska područja poput Delnica, bilježe i blage minuse.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović dobitnica je prestižne nagrade Večernjakove ruže - 4 Veliko priznanje Osim Večernjakove ruže, Sabina Tandara Knezović slavi i punoljetnost na Novoj TV: "Presretna sam. Ovo je za mene emotivno i dirljivo"

Pročitajte i ovo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Poginuo i motorist Stravični detalji tragedije u Dalmaciji: U plamtećem automobilu bili su mlada majka i dijete, njoj nije bilo spasa

Ne bi to bilo ništa čudno da u subotu u isto vrijeme temperature nisu ponegdje bile i za 10 stupnjeva više od današnjih.

Vrijeme u nedjelju na kopnu će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i povremenom kišom, osobito u Slavoniji. Zatim u ponedjeljak većinom sunčano i suho, ujutro ponegdje uz kratkotrajnu maglu, a poslijepodne tek poneki lokalni pljusak. U utorak postupno više oblaka. Vjetar će biti većinom slab. Jutra ponovno hladna, blizu nule, a dani, nakon svježe nedjelje, u novome tjednu sve topliji.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata"

I na obali sljedećih dana promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu, osobito u nedjelju kad su mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. U ponedjeljak zato sunčanije, i dalje uz tramontanu, a u utorak novo jačanje juga, uz naoblačenje i kišu. Temperatura će ujutro biti oko 9, danju do 17, najavio je uoči vikenda prognostičar Nove TV Nikola Vikić Topić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene