Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Spačva

Komadina o Liniću: 'Prljavi veš se pere u kući, a ne po medijima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje je li istina da je premijer Milanović preko "svojih novinara" krenuo u konačan boj protiv Linića, Komadina je odgovorio da ne bi znao jer nema te informacije.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak da nije pobornik procesuiranja političkih odluka, pogotovo zasnovanih na zakonu te da se u smislu poltičke odgovornosti prljavi veš pere u kući, a ne po medijima.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Komadina je to rekao komentirajući tvrdnje o postojanju sumnji da je ministar Slavko Linić u slučaju tvrtke Spačva navodno oštetio državni proračun za milijunski iznos tako što je toj tvrtki otpisao dugove u predstečajnoj nagodbi.

"Naime, nisam pobornik procesuiranja poltičkih odluka, pogotovo zasnovanih na zakonu. Koliko se sjećam, Sabor je usvojio Zakon o predstečajnoj nagodbi i sami time ja više ne spekuliram je li taj zakon pravno genijalan, on je takav kakav jest i dozvoljava da se u interesu spašavanja radnih mjesta dogovaraju vjerovnici“, rekao je Komadina.

Sve napetiji odnosi na relaciji Milanović-Linić! Prijeti li Liniću smjena?

On pretpostavlja da je napravljen mehanizam kako se to radi te da se, prema tome, igra po pravilima igre dok ta pravila vrijede. Na pitanje što kao potpredsjednik SDP-a misli, je li vrijeme da Milanović smijeni ministra Linića ili da Linić da ostavku ili da premijer Zoran Milanović ode te hoće li Rijeka braniti Linića, Komadina je rekao: "Ni Rijeka ni ja osobno nismo ničiji advokati, ali smo višegodišnji suradnjici, kolege i stranački drugovi".

Naglasio je da o tome treba reći onaj kojega se to tiče ministar Slavko Linić te da pretpostavlja da će reći, dodavši da će se u srijedu sastati Predjedništvo SDP- a te da će se vjerojatno tada i o tome razgovarati.

"Ono što mogu reći je da očekujem od svakog pojedinca, člana stranke, a pogotovu dužnosnika u stranci ili Vladi, da se ponaša odgovorno, bilo u potezima u obavljanju svog posla, bilo u informacijama koje se puštaju u medije", rekao je.

Na pitanje je li istina da je premijer Milanović preko "svojih novinara" krenuo u konačan boj protiv Linića, Komadina je odgovorio da ne bi znao jer nema te informacije. "Znakovito je da se toga dosta kroz tjedne ponavlja, uvijek nešto novo, ali ja sam za to da se, ako ima prljavog veša , treba utvrditi je li prljav, a to valjda utvrđuju nadležna tijela i organi“, rekao je Komadina. "Veš se u smislu političke odgovornosti pere u kući, a ne po medijima", dodao je.

Za navodno pokretanje interne istrage u Vladi u vezi sa slučajem Spačva, Komadina je rekao da ne zna što znači interna Vladina istraga, odnosno taj termin.

Slavko Linić oštetio državu: Za zemljište vrijedno šest dao 33,5 milijuna kuna?

Na pitanje kako procjenjuje da će se taj slučaj završiti, Komadina je odgovorio da treba završiti "dobro za Hrvatsku, za Vladu i SDP".

Taj slučaj danas nisu htjeli komentirati predsjednik Republike Ivo Josipović ni ministar uprave Arsen Bauk, koji su sudjelovali na okruglom stolu o reformi lokalne samouprave.

Linić se po pisanju nekih medija osobno potpisao na odluku da se porezni dug firme Spačva iz Slavonije prebije zemljištem u iznosu od 33 milijuna kuna. Četiri dokumenta, koja posjeduje taj list, navodno potvrđuju da je Linić osobno donio i potpisao odluku na temelju koje je Ministarstvo financija izgubilo najmanje šest milijuna kuna, a ukupna šteta mogla bi se popeti čak i do 27 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene