Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavko Linić za Dnevnik Nove TV

'Zoran Milanović napao je mene i moje suradnike jer smo zaustavili njegovog brata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavko Linić, bivši ministar financija, gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Gospodine Liniću, nema vaše odgovornosti oko Spačve, ali propale su i optužbe koje ste vi iznosili. Osjećate li se odgovornim za izgovorene riječi, budući da kaznena djela nisu dokazana?

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija" Nada Murganić osudila izjave Zorana Milanovića Žestoke kritike Zajednica žena HDZ-a osudila Milanovićeve izjave: "Seksizam i omalovažavanje okosnica su njegova djelovanja"

Prije svega, znam da je prošlo devet mjeseci od moje konferencije za medije, ali kad biste se bolje podsjetili, vidjeli bi da nisam nikog optužio nego samo naznačio da je Milanovićev brat u svojim nezakonitim posredovanjima u Poreznoj upravi zaustavljen od stručnih ljudi Ministarstva financija i da mu nije omogućeno kazneno djelovanje.

Isto tako, mojim djelovanjem i djelovanjem predsjednika Uprave HABOR-a nismo dozvolili izdvajanje novca iz proračuna za Male Biskvite koji su trebali dobiti 40 milijuna kuna. Naznačio sam da smo zaustavili nezakonito djelovanje pa zato nije ni bilo kaznenih djela. Zbog toga su bili ataci Zorana Milanovića na moje suradnike i mene osobno.

Je li vam žao, sad nakon svega što su vas izbacili iz SDP-a?

Pa ne. Polazim od toga da je to bila volja većine Glavnog odbora koja je ocijenila da treba vjerovati Milanoviću i dati mu potporu za njegovo vrlo čudno ponašanje da stranačkog kolegu i bliskog suradnika valja po blatu, optužuje za kriminal, pokušava inzistirati da ja ganjam svoje suradnike jer dobro obavljaju posao.

USKOK: Linić nije oštetio državu u slučaju Spačve

Zato što su tako odlučili, meni su omogućili nastavak rada. Ja prije svega volim rad, radim kao nezavisni zastupnik u Saboru i pokušavam doprinijeti poboljšanju mnogih rješenja u Hrvatskoj. Za mene je uvijek dovoljno posla, za stranku ne znam.

Imate li dokaze za sve što ste tada iznosili?

Imam dokaze i oni su u USKOK-u i provjeravani. Nedvosmisleno je da je brat Zorana Milanovića dolazio u Poreznu upravu, posredovao za neke svoje poznanike i postoje pisana rješenja stručnih službi koje su ga odbile i nisu dozvolile ono na čemu je on inzistirao.

Niz dokaza i papira postoji u HABOR-u prema kojem je zaista za osnivački kapital od 20 tisuća kuna trebalo osigurati 40 milijuna kuna za Male biskvite. Papiri postoje, ali to su djela koja nisu počinjena zbog čega smo moji suradnici i ja imali problema s premijerom.

SDP je za vas prošlost. Gdje vidite svoju političku budućnost?

To što je dobar dio lijevog centra i lijevog biračkog tijela ostao u nedoumici jer je razočaran u Milanovića, razlog je da želim kroz nezavisnu listu u 8. Izbornoj jedinici pojaviti se na izborima i listama i da mi oni koji ocjenjuju da imam sposobnosti, znanja i radne navike eventualno daju svoj glas kako bih mogao utjecati na reforme i promjene za bolji život u Hrvatskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene