Vladimir Lončarević (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Vladimir Lončarević (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Novi savjetnik predsjednice Republike za analitiku i unutarnju politiku Vladimir Lončarević prethodno je dvadesetak godina radio u Uredu predsjednika.


Esejist, publicist i književni teoretičar Vladimir Lončarević završio je studij kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je Filozofskom fakultetu Družbe Isusove, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Vezani članci Saborski zastupnik Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Oštre reakcije na izjavu Predsjednice oko pozdrava "Za dom spremni": "Mijenja stavove kad i savjetnike" Vlado Galić (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Predsjednica prihvaća ostavku savjetnika Vlade Galića: ''Rekao mi je da nema veze s aferom SMS''

Izvanredni je sveučilišni profesor u zvanju višeg znanstvenog suradnika te honorarno predaje na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Lončarević radi u Uredu predsjednika od 1999. godine, a ubuduće će zajedno s Mirjanom Hrgom obavljati posao bivšeg savjetnika predsjednice Mate Radeljića, koji je smijenjen krajem prošle godine. (Hina)