Vladimir Lončarević (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Vladimir Lončarević (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Novi savjetnik predsjednice Republike za analitiku i unutarnju politiku Vladimir Lončarević prethodno je dvadesetak godina radio u Uredu predsjednika.


Esejist, publicist i književni teoretičar Vladimir Lončarević završio je studij kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirao je Filozofskom fakultetu Družbe Isusove, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović u Vukovaru (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) MORH o ranjenom vojniku: "Dolazak u Vukovar bio je njegova osobna želja, njegov identitet nikad nije bio službeno komuniciran" Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Grabar-Kitarović o štrajku: "Stanje nije alarmantno, ali je zabrinjavajuće"

Izvanredni je sveučilišni profesor u zvanju višeg znanstvenog suradnika te honorarno predaje na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Lončarević radi u Uredu predsjednika od 1999. godine, a ubuduće će zajedno s Mirjanom Hrgom obavljati posao bivšeg savjetnika predsjednice Mate Radeljića, koji je smijenjen krajem prošle godine. (Hina)