Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao i prepucavanja

Savjetnik otkrio kada će Predsjednica predstaviti demografske mjere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjetnik predsjednice RH za demografiju Anđelko Akrap u srijedu je uoči svečanosti obilježavanja Dana Hrvatskog sabora novinarima izjavio da je pitanje demografije "ključno za biološki i ekonomski opstanak Hrvatske".

Na pitanje o prepucavanju premijera Andreja Plenkovića i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović oko sazivanja sjednice Vlade na temu demografije, kazao je da to "smatra čak i zdravim, u smislu da se istakne ta tematika", no dodaje kako on to ne bi kvalificirao prepucavanjem.

Pročitajte i ovo Poljubac za kraj Predsjednica na odlasku Po čemu će građani pamtiti Grabar-Kitarović? Jedni ističu kako je bila prva žena na čelu države, a drugi se prisjećaju nogometne utakmice i njezinih vokalnih nastupa Analiza mandata Kolinde Grabar-Kitarović - 11 Velika analiza Provjerenog Pet godina mandata Kolinde Grabar Kitarović: Uspon i pad prve hrvatske predsjednice

"Pitanje demografije krucijalno je i stalno prisutno. Bilo bi dobro da dođe do dogovora Predsjednice i premijera. Materijale za sjednicu Vlade nije mu ni slala jer mu je prvo predložila nekoliko termina za sazivanje sjednice, a kako nije dobila odgovor o nekom terminu, nije ni slala materijale", kazao je Akrap koji je na svečanosti u Saboru bio u funkciji Predsjedničina izaslanika. Istaknuo je kako materijali na temu demografije postoje jer cijeli tim radi na njemu već duže vrijeme.

"Na Vladi bi se raspravilo o tim mjerama, postiglo suglasje koliko je moguće i izašlo u javnost s prijedlogom. Nije to nametanje stavova, to je temelj za raspravu, a Predsjednici je jako stalo do toga jer je to bilo u njezinu programu. Problem se može početi rješavati", smatra Akrap. Prema njegovu mišljenju, predsjednica Grabar-Kitarović svoje će mjere predstaviti 11. lipnja jer je to jedan od datuma koji je predložila za održavanje sjednice Vlade.

Istaknuo je da je važno da se dosta govori o problemu demografije na koji se upozorava već dugo. "Demografi upozoravaju da se ne radi dovoljno. Malo nas je, ali suglasni smo jer je to politika biološkog opstanka, a ne politika lijevo-desno. Sve strukture hrvatskog društva moraju postati svjesne toga. Kada se ta problematika vrati u srž, dosta smo postigli. Nema pozicija, opozicija, to je zajednički problem svih nas", poručio je Akrap.

Naglasio je da je program pripreman u Uredu predsjednice razvojni i zadire u sve segmente i uključuje razvoj sela i gradova kao nositelje razvoja. "Činjenica je da su za provedbu tog programa potrebna određena financijska sredstva, ali u budućnost treba ulagati", zaključio je Akrap.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene