Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg u travnju

Zima se nikako ne predaje: Proljeće stiglo prije mjesec dana, a još nam trebaju debeli kaputi

Aktualno Galerija Proljetna zima - 1 Proljetna zima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zima Zima Foto: DNEVNIK.hr Proljetna zima - 3 Proljetna zima - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Proljetna zima - 4 Galerija 1/4 >>
Zima se nikako ne predaje. Iako smo gotovo mjesec dana u proljeću, još nam trebaju kaputi i kišobrani. Nekima su u nedjelju trebale i lopate jer je opet pao snijeg. Osim problema u prometu, ovakvo vrijeme stvara probleme i poljoprivrednicima.

Snijeg je zabijelio Platak i donio zimsku idilu u proljeće. Padalo je u Begovu Razdolju, a na Zavižanu se i dalje drži 45 centimetara bijelog pokrivača. Jak vjetar usporavao je promet na dijelovima autoceste Rijeka-Zagreb i Zagreb-Split, a između Senja i Karlobaga na snazi je bila zabrana za prvu skupinu vozila.

"Prva dva tjedna travnja u mnogim krajevima su doista hladnija od prosjeka. Zanimljivo je to da su dijelovi ožujka bili topliji od travnja, tako da možemo reći da su na neki način mjeseci zamijenili mjesta", objasnio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Pčele - 1 Veliki problem Pčele još spavaju, voćare muči i mraz: Jednog domaćeg voća mogli bismo možda najmanje jesti ove godine

Kišni oblaci nadvili su se nad Šibenik. Pomorcima bez iskustva izdana su posebna upozorenja da potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Dok se mnogi žale na zimsko proljetno vrijeme, u Dubrovniku turisti šetaju u ljetnom izdanju.

Osim tuče koja je nerijetko padala u travnju, hladno proljeće negdje je usporilo vegetaciju. U dolini Neretve ne očekuju veće štete ako se vrijeme stabilizira.

"Stablo mandarine će sigurno prebroditi temperaturni šok koji je imalo u proteklim danima. Možemo samo željeti lijepo vrijeme prilikom cvatnje i da nemamo problema, a ne zna se što se može dogoditi za 10 dana", rekao je poljoprivrednik Dubravko Sršen reporterki Dnevnika Nove TV Pauli Klaić Saulačić.

Pročitajte i ovo Tuča u Šibeniku "Nebo se zacrnilo..." FOTO Kaos s nevremenom diljem zemlje: Tuča na obali, skliski kolnici i nekoliko prometnih nesreća na autocesti

Toplo vrijeme zato priželjkuju svi – od poljoprivrednika do turističkih djelatnika. Temperature mora su između 12 i 15 stupnjeva pa se čini da je ljeto još jako daleko.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene