Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića građani prestravljeno pogledavaju prema neboderu s kojeg otpadaju stakla. Ministarstvo graditeljstva poslalo je inspekciju, a medijima je pristup zabranjen.


Otpadaju dijelovi nebodera, ali nije to ništa, jer zamoljeni smo da napustimo zgradu i prije nego li smo uspjeli postaviti bilo kakvo pitanje! 'Pala su stakla, nije to ništa', poručila nam je zaštitarka uz gestikulaciju rukom da izađemo van.

Vezani članci Vatrogasci Razbio automobilsko staklo samo jednim potezom, svi pokušavaju dokučiti kako je to moguće Slika nije dostupna Padaju stakla: 'Upozoravali smo na neodržavanje visokih zgrada'

>> Padaju stakla: 'Upozoravali smo na neodržavanje visokih zgrada'

Treba uhvatiti ovog vlasnika nebodera i srediti čiji je neboder, nek plati, kažu građani. Ministarstvo graditeljstva poslalo je inspekciju. Građevinska inspekcija zatražila je od tvrtke ENERGON d.o.o. koja održava zgradu da do sutra dostavi inspekciji potrebnu dokumentaciju (uporabna dozvola, izvedbeni projekti, detalji izvedbe fasade, certifikati) i mišljenje o uzrocima rasprsnuća stakla. Postoji sumnja da je do rasprsnuća moglo doći i mehaničkim djelovanjem izvana.

A kad zapuše oko jarunskih nebodera, ne pada samo lišće. Iako im se djeca pod neboderom igraju, stanari ne žele platiti popravak, a ne želi ni Grad, a ni gradsko stambeno komunalno. Zagrepčanka se raspada i bez vjetra. Kamene oplate odljepljuju se još od 1986. pa ne bi bilo čudno da i sljedećih 25 godina pada mramor u Savskoj, lim na Jarunu i staklo na Trgu.