Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ured za hitne situacije

Padaju stakla: 'Upozoravali smo na neodržavanje visokih zgrada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim slučajevima u današnjem priopćenju, objavljenom zbog padanja staklenih ploča s nebodera na Trgu bana Josipa Jelačića, podsjeća kako je već upozoravao na opasnosti od neodržavanja visokih zgrada u Zagrebu.

Gradski je Ured upozoravao da sa zgrade 'Zagrepčanke' u Savskoj ulici pada kamena oplata te da limene oplate padaju i s nebodera u ulici Braće Domani. Ured ističe da danas nije bilo opasnosti za prolaznike te da nema ozlijeđenih kada su oko 14 sati s neboderu u Ilici 1, između 6. i 7. kata te 11. i 12. kata, na dvorišnu stranu nebodera pale staklene ploče promjera 1,5 metar puta 1,5 metar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sudjelovala na simpoziju Mrak-Taritaš o neboderima u Zagrebu: Treba učiti na primjerima u proteklih deset godina Slika nije dostupna Nitko neće platiti sanaciju Zgrade se raspadaju, a Grad Zagreb i građani ne poduzimaju ništa

Dodaje da je na terenu zagrebačka policija i predstavnik suvlasnika nebodera te da je Ured za upravljanje u hitnim situacijama teren pozvao i dežurnoga građevinskog inspektora, ali da su mjerodavni u tom inspektoratu ustvrdili da nije potreban izlazak dežurnoga građevinskog inspektora.

Nakon toga je Ured ponovo preko Centra 112 inzistirao da dežurni građevinski inspektor iziđe na teren.

>> Vjetar rušio staklene ploče s nebodera u Zagrebu

Zagrebački gradski Ured za upravljanje u hitnim slučajevima naglašava kako je potrebno pregledati fasadne ploče nebodera na Ilicu i na Gajevu ulicu, kako zbog vjetra koji trenutačno puše ne bi došlo do padanja staklenih stijena s nebodera, stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene