Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok u Splitu

Žena koju je pogodio grom na plaži bori se za život: U trenutku udara imala je i ogrlicu

Žena koju je udario grom na splitskoj plaži se i dalje bori za život. Ima problema sa srcem i živčanim sustavom.

Britanka, koju je udario grom na splitskoj plaži Kašjuni, i dalje je životno ugrožena i nalazi se u splitskoj bolnici na intenzivnoj. Prema riječima liječnika, zadobila je više ozljeda.

U trenutku udara groma na sebi je imala i ogrlicu, doznaje se u bolnici. Splitska policija je potvrdila kako se nesretni slučaj dogodio izvan mora, na kopnenom dijelu ispod stabla.

"Nažalost ona je i dalje životno ugrožena, osim evidentnih promjena na koži koje očekujemo, postoji i više organa koji su posljedica samog udara groma i posljedica srčanog zastoja. O posljedicama i ishodima još je prerano govoriti", rekla je za Dnevnik Nove TV Mileva Frankić, dežurna intenzivistkinja u jedinici intenzivnog liječenja.

Pročitajte i ovo Udar groma u Škotskoj - 4 MOĆ PRIRODE Spektakularna snimka udara groma oduzima dah: Znate li koje mjesto na Zemlji prima najviše udaraca?

Pročitajte i ovo Ilustracija U blizini Bijele kuće Tri osobe poginule nakon udara groma: "Drveće nije sigurni zaklon"

"Očevici kažu kako je sve to izgledalo dosta stravično, kako se nebo potpuno zacrnilo. Kažu i kako se nesretna žena pokušala skloniti, a onda je udario grom. Također, konbari iz obližnjeg kafića i svi oni kupači koji su se nalazili u neposrednoj blizini pokušali su joj pomoći, davali joj umjetno disanje, pozvali Hitnu pomoć koja je dosta brzo došla", izvijestio je u subotu reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene