Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Želite li postati handler i zarađivati 150.000 eura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimanje handlera nije razvikano ni poznato, ali se od njega itekako dobro živi. Mjesečna su im primanja kao u solidnih nogometaša u Hrvatskoj, oko 150.000 eura na godinu.

Novinarka Provjerenog protekli je vikend posjetila Budimpeštu koja je bila grad pasa i handlera; profesionalaca koji pse vode do titule najljepšeg i najboljeg.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..."

Handleri poboljšavaju genetske predispozicije da bi dobili ono najbolje od psa kako bi dobro izgledao. Profesionalci kriterije natjecanja znaju kao abecedu, a vrlo brzo ih nauče i psi. 

Gregor Nemanič od handlanja živi već 10 godina, brine se za tuđe pse i od njih stvara pobjednike. Zbog posla je živio u osam država, a davno je prestao brojati koliko je pasa prošlo njegovu obuku. 

Safa i Andrew psi su Gregorove klijentice iz Rusije, milijunašice koja kada su njezini ljubimci u pitanju ne pita za cijenu. Tako za slavlje njihovih rođendana angažira stliste i fotografe, a Gregoru plati put u Rusiju i smještaj kako bi prisustvavao rođendanskoj proslavi svojeg 'učenika'. To veselje plati najmanje 10.000 eura.

No, nisu to najluđe svote koje Gregor susreće u svom poslu. Njegov drugi klijent, također Rus, za jednu izložbu potrošio je novac kojim bi mogao kupiti čak tri stana u njegovoj metropoli.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom video prilogu, a cijelu emisiju provjereno u videoteci našeg portala. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene