Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Marić odgovarao na pitanja

Ima li mahnitog kupovanja namirnica u hrvatskim trgovinama? "Jučer sam bio kratko u dućanu..."

Ministar Marić nakon sjednice Vlade odgovarao je na novinarska pitanja.

Nakon sjednice Vlade pred novinare je izašao Zdravko Marićkoji je rekao kako se državni proračun redovito puni, lanac opskrbe teče neprekinuto, a novinari su ga pitali i o rekonstrukciji Vlade. 

Pročitajte i ovo Zdravko Marić Na odmoru Prvi put otkako je otišao iz Vlade bivši ministar financija Marić pred kamerama: Otkrio je li našao posao Zdravko Marić - 1 DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Zdravko Marić jučer ispitan u USKOK-u u svojstvu svjedoka u aferi Vjetroelektrane

"Oko fiskalizcije, nema nikakvih poremećaja ili značajnijih odstupanja u ponašanjima potrošača ili investicijama, u osnovnim stvarima koje pratimo, poput trgovine na malo ili ugostiteljstva", govorio je o prihodovnoj strani proračuna, ali podsjetio i na to da mu je uvijek veći izazov rashodovna strana. Rekao je da je razgovarao s trgovačkim lancima. 

"Jedan jako dobar razgovor koji smo vodili. Neće to sigurno biti ni zadnji. Prije nekoliko dana sam dobio poziv jednog trgovačkog lanca. Dao sam privolu da ću doći na jedan okrugli stol, raspravu o uvođenju eura. Bilo je i planirano da održimo niz takvih sastanaka. Pa, u konačnici, i ova mjera za snižavanje PDV-a na hranu i brojne druge potrepštine, koja stupa na snagu sutra, bila je, između ostalog, originalno ciljana za proces uvođenja eura. No bili smo prisiljeni krenuti s tim pozitivnim iznenađenjem nešto ranije", kazao je i dodao da neće biti prekida u opskrbnim lancima. 

Na pitanje je li se smirila situacija s mahnitim kupovanjem određenih namirnica, rekao je da takvo što nisu primijetili na razini države, nije bilo odstupanja od redovnih kretanja fiskaliziranih računa, poreznih prihoda, a dao je i vlastito iskustvo.  

"Da opet ne apostrofiram sebe, ali jučer sam bio kratko u dućanu, pa sam vidio da na svim policama ima dovoljno svega, osim ako je neki proizvod na nekoj jakoj akciji. Nema u ovom trenutku odstupanja. Mislim da je dobro da i maloprodajni lanci šalju takve poruke", rekao je. 

"Jako je dobro ozračje", odgovorio je na pitanje ima li nervoze među ministrima s obzirom na najavljenu rekonstrukciju Vlade. Na tu temu dalje nije htio ništa reći. Rekao je da je već čestitao premijeru, čija je supruga Ana sinoć rodila treće dijete. 

Zaželio joj je brz oporavak i što skoriji izlazak iz bolnice, a cijeloj obitelji zdravlja i sreće.

Je li on, kao hajdukovac, predložio premijeru da sina odmah učlani u Hajduk? Ministar Marić kroz smijeh je rekao da nije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene