Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Direktno obraćanje zastupnicima

Zborovi časnika i generala dali potporu Vladi: Pozvali na usvajanje “obrambenog proračuna”

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge časnika i generala pozvale su zastupnike u Hrvatskom saboru da podrže “obrambeni proračun” koji je predložila Vlada RH i povuku amandmane kojima se namjerava umanjiti proračunski novac Hrvatskoj vojsci.

"Mi umirovljeni hrvatski generali, admirali, časnici i dočasnici pobjedničke Hrvatske vojske i hrvatski branitelji, pozivamo uvažene saborske zastupnike, saborske klubove i političke stranke da podrže obrambeni proračun koji je predložila Vlada RH i povuku amandmane kojima se namjerava umanjiti proračunski novac Hrvatskoj vojsci", stoji u apelu Hrvatskog generalskog zbora i Hrvatskog časničkog zbora.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva priopćenje vlade Vlada objavila nove cijene goriva Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

"Svjesni činjenice koliko je ulaganje u budućnost Hrvatske vojske zapravo ulaganje u našu ukupnu sigurnost, pozivamo vas da pokažete svoju odgovornost za razvoj sposobnosti Hrvatske vojske kako bi bila još bolja, spremnija i učinkovitija", dodali su.

"Žalosti nas činjenica da dio uvaženih saborskih zastupnika i političkih stranaka na prepoznaje potrebu osiguranja potrebnih financijskih sredstava za skladan i postupan razvoj sposobnosti Hrvatske vojske već predlažu da se više od 2.3 milijardi kuna oduzme Ministarstvu obrane i preraspodjeli drugim proračunskim korisnicima", stoji u apelu.

Potpisnici apela Pavao Miljavac i Branko Gačak ističu da su svjesni da je nužno ulagati u sve segmente hrvatskoga društva, kao i društvene odgovornosti zastupnika za svekoliki društveno-ekonomski i gospodarski razvoj zemlje.

"Svjesni smo potreba u području socijale, zdravstva, potreba rasterećenja realnog sektora (...) ali isto tako smo svjesni činjenice da Hrvatska vojska predstavlja snagu na koju se u teškim vremenima možemo sigurno osloniti. Bez snažne, uvježbane i motivirane vojske te ulaganja u modernizaciju i razvoj nema ni snažne države, ističe se, između ostalog u apelu. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene