Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U sveopćoj panici oko svinjske gripe ili virusa H1N1, grupa mladih iz Osijeka po povratku iz Amerike, završila je u bolničkoj izolaciji. Jedna od njih Petra Mezulić iz Vinkovaca, imala je tek malo povišenu temperaturu.


Petri Mezulić spomen svinjske gripe danas mami osmijeh olakšanja. Umjesto dojmove sa studijskog putovanja, prepričava one iz osječke bolnice. 'Malo nas je zapravo iznenadilo i zateklo što smo na kraju završili u karanteni, ali čisto iz preventivnih razloga. Imali smo razumijevanja za to', rekla je Petra. S još petnaest kolega i četiri profesora Petra je provela desetak dana u Sjedinjenim Američkim Državama. Po povratku ih je uhvatila viroza. Iz preventivnih razloga i kako bi liječnici utvrdili radi li se o svinjskoj gripi njih šest smješteno je u izolaciju.

Vezani članci Gripa, Ilustracija Ipak nije nestala: U Splitu zabilježena prva dva slučaja gripe Slika nije dostupna 'Pandemija je veoma vjerojatna'

'Bili smo u bolnici dva dana. Osoblje i doktorica koji su nas primili su bili vrlo stručni i susretljivi, prema nama su se super odnosili. Napravili su par testova', kaže Petra. Testovi su se, na sreću, pokazali negativnima. Petra je sretna što je sve ispalo kako treba. No, u prvom trenutku nisu se tako ponašali i ljudi oko nje.

'Kad smo zapravo saznali da se moramo javiti u bolnicu da bi se napravili neki dodatni pregledi zbog sumnje na svinjsku gripu među nekim prijateljima je zapravo zavladala panika', rekla je Petra. Bez obzira na sve što je prošla, putovanje u daleku Ameriku, kaže, ni sada ne bi propustila.