Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seksualni manijak u Zagrebu

Život u strahu: Uljeza svi opisuju isto - Siva šuškava jakna, oko 170 cm visok, smeđe kose...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ušao je sam u paviljon, popeo se na drugi kat i ušao u prostorije kupaonice gdje se djevojke tuširaju.

Seksualni manijak već danima uznemirava studentice u zagrebačkom studentskom domu na Savi. Nedavno je navodno ušao i u kupaonicu gdje su se djevojke tuširale. O cijelom slučaju obaviještena je i policija.

Pročitajte i ovo Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Akcija u čamcima FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke Policija u BiH, ilustracija Jedan teško ozlijeđen Makljaža u Mostaru: Zaštitari cipelarili i palicama pretukli Dubrovčanina i dvojicu Splićana

Prvu prijavu o ovom slučaju dobili su još 28. ožujka, no kako nije bio prijavljen nikakav napad, policija se prema slučaju podnijela kao prema kršenju tj. remećenju javnog reda i mira. Najveći problem ovog zagrebačkog studenskog doma je postojanje velikog broja ulaza koje nitko ne kontrolira. Prvi paviljon smješten je tek pedesetak metara od jednog takvog ulaza. Uprava doma napominje kako ovo nije krizna situacija jer su mnogi studenti već napustili dom kako bi bili sa svojim obiteljima za vrijeme uskršnjih blagdana. Također dodaju kako imaju u planu obnovu domskog naselja kao i ulaganje u jači sigurnosni sustav, tj. video-nadzor, ne bi li studenti bili što sigurniji.

No manijak koji je pohodio studentski dom, čini se da je znao sve detalje. Ušao je sam u paviljon, popeo se na drugi kat i ušao u prostorije kupaonice gdje se djevojke tuširaju. Prostor kupaonice djevojke su rijetko zaključavale jer su uvijek same, ali nakon ovoga mijenjaju praksu. Od sada zaključavaju kupaonice, a ključeve posjeduju samo djevojke koje žive u Domu.

Uznemiravanje studentica: 'Pojavio se ispred mene i pitao može li se zadovoljavati pored mene'

Sumnjivog muškarca Leona je vidjela prije nekoliko dana, ali ispred paviljona.

"Kad sam ga vidjela, samo sam prošla i rekla cimerici: Isuse Bože šta sam sad vidjela, i to je bilo to", ispričala je studentica Leona te dodala kako joj, iako strah ne osjeća, više nije ugodno živjeti u domu.

Svi ga opisuju isto. Stoji među autima i čeka dok je cura sama u prolazu. Siva šuškava jakna, oko 170 cm visok, smeđe kose. Oko 35 godina. Prosječne je građe i nosi raskopčane trapke.

Vijest o seksualnom manijaku na Savi, uznemirila je sve studentice, ali i studente iz doma.

"Svakako vlada neugoda, nije ugodno znati. Stvarno treba biti na oprezu bilo gdje da se krećemo", rekla je studentica Linda.

"Nikad zapravo nisam sama kad negdje idem navečer, u šetnju, ali da se to curama događa definitivno nije pozitivno i zapravo je problem to što već ulazi u paviljone, pa jako treba biti na oprezu ako se tuširamo, bilo što", požalila se Dunja.

VIDEO Hodala 10 sati ulicom i sve snimala skrivenom kamerom

Uprava doma od početka je upoznata s cijelom situacijom. I pokušava riješiti problem.

"Stanje sigurnosti pojačavamo s angažiranjem dodatnih zaštitara. Zaštitari rade svaki dan pojačano, bar četvorica su navečer, a u nekim kriznim situacijama kad procijenimo da je neki događaj u okolini naselja tada pojačavamo zaštitu. Tako da zna biti i desetak zaštitara", objasnila je pomoćnica ravnatelja Studentskog centra za smještaj, Ružica Rajšić.

U ovom studentskom domu smješteno je 4.063 studenta i studentica. Paviljoni se moraju zaključavati, a ključ ima svaki stanar, ali zbog zastarjelih brava u mnoge se može ući bez problema.

Sve je pokriveno i video-nadzorom. I Uprava doma i studenti nadaju se da je ovo izolirani incident koji se više neće ponoviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene