Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ravnatelj škole o problemu

U učionicama 13 stupnjeva: Zbog radova na školi u Valpovu učenici na prisilnim praznicima

OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dalibor Košutić, ravnatelj OŠ Matije Petra Katančića (Foto: Dnevnik.hr) Dalibor Košutić, ravnatelj OŠ Matije Petra Katančića (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Radovi na OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/6 >>
Dok učenici diljem Hrvatske punom parom sudjeluju u nastavi, valpovački osnovnoškolci na prisilnim su praznicima. Naime, Osnovna škola Matije Petra Katančića svojim učenicima vrata će otvoriti tek idući tjedan jer novi sustav grijanja u školi još nije proradio.

Iako je nastava u brojnim školama u punom jeku, učenici OŠ Matije Petra Katančića na prislinim su praznicima. Radijatori su u toj školi u Valpovu hladni, a u učionicama je 13 stupnjeva pa se bez zimske odjeće u školi se ne može boraviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Politička (ne)pismenost Vlada zabrinutost: ''U planu je potez koji će imati katastrofalne posljedice za demokraciju u Hrvatskoj'' Centar Klik u Puli - 2 Pula kao primjer KLIK za uspjeh: Otvorena moderna škola za učenike, ali i odrasle - ''Fantastično, jako mi se sviđa!"

"Prvotno obećanje izvođača bilo je da će do 20. listopada radovi na grijanju biti završeni. Međutim, to prvotno obećanje nije se ispunilo tako da smo bili primorani otkazati nastavu", rekla je Jelena Pavičić, tajnica OŠ M.P. Katančić.

OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Uživo u Dnevniku Nove TV radove na školi je komentirao i Dalibor Košutić, ravnatelj OŠ M. P. Katančića.

"U sklopu energetske obnove vrijedne sedam milijuna kuna prelazimo s lož ulja na pelete", rekao je Košutić.

"Mogu reći da tvrtka koja obavlja sve te poslove zaista profesionalno i kvalitetno radi od trenutka kad je prošla na natječaju", dodao je. "Tvrtka je od svojih kooperanata naručila sve što je trebalo, no nisu svi potrebni dijelovi bili isporučeni."

Nastava će se djelomice nadoknađivati subotama

Škola je Ministarstvo obrazovanja o svom problemu obavijestila u ponedjeljak.

"Apeliram na školu i osnivače da dobro planiraju svoje opremanje ili investicijsko ulaganje u školu kako se ne bi morale ovakve reorganizacije raditi. Nastava će se nadoknaditi", rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Ravnatelj škole objasnio je kako se namjerava nadoknaditi propuštena nastava.

"Po godišnjem planu, svaka škola ima pet radnih dana bez nastave. Po sadašnjem ćemo planu tako nadoknaditi tri dana, a dva puta će nastavu biti održana u subotu", 

"Vijeće roditelja je dalo jednoglasnu podršku našoj odluci tako da vjerujem da oko nadoknade neće biti nikakvih problema", dodao je Košutić.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene