Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamere su posvuda

Zbog prometnih prekršaja vozači su državi uplatili 70 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postavljanje fiksnih kamera za nadzor brzine trebalo je smanjiti broj prometnih nesreća. No nakon godinu dana pokazalo se da su ponajprije bile dobar izvor prihoda policiji. Vozači su zbog brzine uplatili oko 70 milijuna kuna.

Vozači ponovno pune državni proračun. Samo od postavljenih kamera, kaznama su u državu uložili oko 70 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neujednačena primjena Policija oduzela 1148 vozila: U nekim dijelovima Hrvatske ćete proći gore, evo o čemu to ovisi Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

'Uvijek se bojimo policije umjesto da nam bude prijatelj. Mislim da bi trebalo, bar što se tiče prometnih prekršaja, osobito onih lakših, više upozoravati, opominjati, a ne samo kažnjavati', rekao je Ivan Dadić, prometni stručnjak.

Vozači su podijeljeni. No složni su u jednom, nameta je mnogo. Sve se kažu, prelomi na vozačima. I uživanje u prometnim guštima uskoro bi moglo postati još skuplje. Kamere iz gradova sele se na staru cestu prema moru.

Kamere vas snimaju u Cerovcu Vukmaničkom, veću od dozvoljene brzine će snimiti i u Tušiloviću, oprostiti je neće ni u Slunju, jednako kao ni u Rakovici. Prometni stručnjak ističe da postoje i drugačije metode. Represija bi, kako kaže, trebala biti na zadnjem mjestu.

'Postoji puno drugih načina na koji se to može raditi, povećati sigurnost prometa, prvenstveno saniranjem opasnih mjesta kvalitetnijom regulacijom prometa i tokova', kaže Dadić. Sezona je pred vratima, a berba samo što nije počela.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene