Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurd

Osobi s invaliditetom ne dopuštaju da useli u kuću zbog priključka za vodu: "Ja možda izgledam smireno, ali u meni sve kuha"

Aktualno Galerija Zvonimir Ratajec u novom domu, ilustracija - 6 Zvonimir Ratajec u novom domu, ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Zvonimir Ratajec u novom domu, ilustracija - 3 Zvonimir Ratajec u novom domu, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zvonimir Ratajec u novom domu, ilustracija - 4 Zvonimir Ratajec u novom domu, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Zvonimir Ratajec u novom domu, ilustracija - 5 Zvonimir Ratajec u novom domu, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr +1 Zvonimir Ratajec u novom domu, ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Nakon objave priče u Provjerenom o Zvonimiru Ratajcu, osobi s invaliditetom koja je zahvaljujući dobrim ljudima dobila kuću, dogodio se bizaran obrat. Ne može se useliti u kuću jer ne može dobiti priključak za vodu. Tek nakon upita Dnevnika Nove TV iz Grada Zagreba izašli su na teren.

"Ja sam toliko sretan čovjek sada", rekao je Zvonimir Ratajec 5. siječnja 2023. godine. Sad sva ta sreća stane u jedan vodomjer. 

"Nadati se, to ne znam više ima li smisla. Nadam se već jako dugo", poručio je Ratajec. Njegova priča ispričana je u Provjerenom. Zvonimir je doživio tešku prometnu nesreću s 15 godina. Zbog prijevare je umalo ostao beskućnik, ali onda su mu donacijama dobri ljudi izgradili kuću.

Pročitajte i ovo Afrička svinjska kuga, ilustracija - 4 Donosi Dnevnik Nove TV UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Afrička svinjska kuga širi se Hrvatskom: Lovci uočili divlju svinju sa svim simptomima opake bolesti

Jedini oslonac koji ima je prijatelj Božo, koji nam kaže da je zahtjev predan još prije dvije godine kad je počela gradnja kuće. "Problem je u tome što nas šetaju. Igraju se s nama kao s malom djecom", izjavio je Božo Drmić, Zvonimirov prijatelj.

Ali onda se dogodio preokret. Nakon upita Dnevnika Nove TV promptno su se javili.

"Jutros su ovdje na teren izašli radnici Vodoopskrbe, izmjerili su sve i provjerili što im još treba za priključak. Rekli su da je prioritet da u ovu kuću dovedu vodu i da Zvonimir kao stopostotni invalid ima pravo na besplatan priključak", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Zvonimir kaže da je dosad već za pripremne radove dao više od tisuću eura. Nije mu jasno zašto se prije nisu mogli javiti. "Ja možda izgledam smireno, ali u meni sve kuha kad čujem takva glupava objašnjenja", napomenuo je Ratajec.

O problemu manjka vodomjera izvještavano je u više navrata, a Grada već mjesecima daje isti odgovor. U tijeku je javna nabava.

Pročitajte i ovo Meteorolog Ivan Čačić u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Vrućine posvuda Kakvo nas ljeto čeka i što su to superćelijske oluje? Odgovore ima meteorolog Ivan Čačić

Obitelj Pivac vodomjer čeka već devet godina. Nakon posljednjeg priloga Dnevnika Nove TV javili su im se iz Vodoopskrbe i rekli im da su izgubili njihovu dokumentaciju.

"Referent je nazvao nakon dva-tri dana i rekao da me je vidio na televiziji i da ćemo to riješiti. Rekao je da će to biti ubrzo, ali vidite, to se odvuklo na devet godina", objasnio je Mijat Pivac. Na pitanje koliko im to otežava situaciju, Iva Pivac odgovorila je: "Puno sporije pere, puno duže traje."

I dok se oni muče sa slabim pritiskom, Zvonimir s početka naše priče nema nikakav. Trenutačno kao podstanar živi u stanu koji je prodao da bi kupio kuću. Nada se da je ovo s vodom posljednja prepreka i da će se uskoro useliti u svoj novi dom.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene