Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ protiv Mosta

Zbog priča o izmještanju policije, ponovno drama i političke svađe u Vrgorcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priče o izmještanju policije iz Vrgorca otvorile su novi sukob između Mosta koji je tamo kratko na vlasti i oporbenog HDZ-a koji je 25 godina vladao u tom gradu.

HDZ optužuje Most da prešućuje činjenicu kako će im uskoro, nadležna biti policija u Pločama. Ako bude kako tvrdi vrgorački HDZ, u Pločama će se odlučivati o kadrovima i svim važnim policijskim akcijama u Vrgorcu, a Vrgorac je pogranični grad. Tu je šverc svega, prvenstveno droge.

Pročitajte i ovo Božo Petrov, Nikola Grmoja, Marin Miletić Bez konkurencije Vladajući se obrušili na Most: "Nude se lijevoj koaliciji, njihov je jedini program rušiti HDZ" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

"Temeljna policija bi potpala pod Ploče, a granična pod Metković", kaže Željko Primorac, predsjednik HDZ-a Vrgorac.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je iz Mosta, štoviše iz Ploča, a oporbeni HDZ spočitava vrgoračkom gradonačelniku, koji je također iz Mosta, da od građana krije istinu.

"To je neozbiljno na temelju priča rekla kazala. Nakon našeg prijedloga je i obnovljena policijska postaja i granični prijelazi", kaže Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca (Most).

Sud u Vrgorcu je već reanije prešao u nadležnost Dobrovnika, Porezna uprava je pala pod Sinj. Zemljišnik je Most uspio vratiti. To pomalo vraća i nadu Vrgorčanima jer mladi im već godinama odlaze. Nekada davno, imali su pogone. Sada jedino mesnu industriju.

HDZ zamjera Mostu skoro najskuplju vodu u državi, milijunski minus u Komunalnom poduzeću i zapošljavanje njihovog čovjeka, a Most uzvraća. "Ostavili su dubioze, mi smo konačno počeli plaćati plaće radnicima, vratili dva milijuna kuna njihovog duga", ističe Pranić.

Građanima je dosta svađa. "To samo žele destabilizirati ovog mladog gradonačelnika ne bi li se ponovo vratili na vlast", poručuju.

Na naše pitanje što se događa s Vrgoračkom policijom Iz Ministarstva unutarnjih poslova odgovaraju da je u ovoj fazi reorganizacije pererano za odgovor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene