Hamburger, ilustracija
Hamburger, ilustracija Foto: Getty Images

Zbog povećane količine etilen-oksida u sjemenkama sezama korištenih u proizvodnji hamburgera Ministarstvo poljoprivrede s tržišta je povuklo "Hamburger pecivo bez glutena" njemačke tvrtke Schnitzer.


Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je obavijestilo potrošače o opozivu "Hamburger peciva bez glutena - Organska 125 g, Schnitzer". Riječ je o proizvodu s rokovima trajanja 27. siječnja, zatim 3., 6., 10., 17., i 24. veljače, 1., 3., 7., 14., 21, i 28. ožujka te 7., 12. i 15. travnja ove godine.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Sezam, ilustracija Zbog etilen-oksida povlači se niz proizvoda s hrvatskog tržišta: Spoj koji razvija bolesti tijekom dužeg perioda

Nije sukladan ni s izmjenom Direktive Vijeća i Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, kažu u Ministarstvu. Riječ je o proizvodu njemačke tvrtke Schnitzer GmbH & Co.KG iz Offenburga, a na hrvatsko ga tržište stavlja Galleria internazionale iz Zagreba.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju