Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završili na Hitnoj

VIDEO: Zbog uskršnjeg stola Hitna puna posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad se pretjera u jelu i piću posla je, kao i svakog Uskrsa, imala osječka hitna.

Šunka, jaja, meso i kolači posebno su teško sjeli osobama koje inače imaju problema sa žuči, a zbog slane hrane problema su imale i osobe s povišenim krvnim tlakom. Hitna je jučer, na sam Uskrs, primila 286 poziva, imala 73 intervencije i 164 pregleda u ambulanti. Trećina pacijenata problema je imala upravo zbog bogatog blagdanskog stola. 'Nisu to stanja koja su životno ugrožavajuća. Što znači prejedanje? Možemo mi pojesti više jaja i dobit ćemo samo, kako da kažem, pojačanu bolnost, ali to se na kraju može iskomplicirati', rekao je dr. Blaženko Vinković, dežurni liječnik Hitne pomoći Osijek.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj autijenciji Uskrsna košarica nikad skuplja - 4 Cijene divljaju Ovo će biti nikad skuplji Uskrs: "Samo najskuplja košarica je u duhu tradicije"

Tradicionalno, na Hitnoj je puno posla za svake blagdane. 'Pacijenti imaju problema sa probavnim sustavom, sa žučnim mjehurom. Teže to podnose, pojavljuju se bolovi pa se onda javljaju prema hitnoj medicinskoj pomoći', dodaje dr. Ivanković. Šunke, pa malo mesa, koje jaje, i na kraju kolači. Nakon ovakvog obroka možete ili na hitnu ili na rekreaciju. Biciklom uz Dravu savjetuju rekreativci. Za neumjerene u jelu i piću nemaju milosti. 'Bolje im je da malo izađu van, šetaju! I malo ako se treba smrznuti, nego da kod kuće piju i žderu. Od toga nema ništa. Ovako je bolje', rekao je Šokčević Zlatko kojeg smo zatekli u rekreaciji na svježem zraku. Može i hodanje ili obična šetnja. Fizička aktivnost poslije blagdanskog objeda, rijetkima je pravilo. Masno i slano treba izbjegavati, savjetuju liječnici. Bolovi u želucu lako mogu pokvariti blagdanski ugođaj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene