Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog onečišćenja Lonje proglašen prvi stupanj ugroženosti voda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić izjavio je danas da je zbog jučerašnjeg propuštanja naftovodne cijevi na mostu iznad rijeke Lonje kod Ivanić Grada, koje je uzrokovalo onečišćenje rijeke, proglašen prvi stupanj ugroženosti vode.

Istaknuo je da je odmah sinoć spriječeno da se onečišćenje rijekom proširi nizvodno te da je odmah počelo čišćenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Zatvoren je naftovod i ograđeno je mjesto na kojemu cijev propušta tako da se onečišćenje Lonjom više ne širi, izjavio je Makvić. Najavio je da će čišćenje završiti za nekoliko dana i da onečišćenje ne će ostaviti trajne posljedice za okoliš. Rekao je da su na mjesto onečišćenja izašli državni vodopravni inspektor i predstavnici Hrvatskih voda.

Iznad mosta na rijeci Lonji u blizini Ivanić Grada sinoć poslije 18 sati počela je propuštati naftovodna cijev, a prema prvim izvješćima zagrebačke policije onečišćeno je 500 metara rijeke. U operativnom dežurstvu zagrebačke policije sinoć je rečeno da su nakon dojave postavljene plutajuće brane kojima se spriječilo da se onečišćenje rijekom Lonjom proširi nizvodno.

Istodobno glasnogovornik Ine Bojan Vinek je izjavio da je puknula cijev te da je zaustavljeno curenje tzv. masne vode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene