Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog divljanja u Beogradu neredi i u Zagrebu, spaljena srpska zastava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neposredno nakon što su svijet obišle snimke divljanja u Beogradu, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića okupila se skupina od 50 osoba mlađe životne dobi.

Ogorčeni, uzvikivali su 'Vukovar, Vukovar', spalili srpsku zastavu, te vrijeđali pripadnike interventne policije. 

Pročitajte i ovo Prosvjed na UCLA-u Studenti ne odustaju VIDEO/FOTO Noć kaosa na američkim sveučilištima: Policija upala u kampove, stotine prosvjednika uhićene Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Većina je uhićena zbog teškog narušavanja javnog reda i mira. 

Prilikom intervencije teže je ozlijeđen jedan policajac, ali ne zbog sukoba s prosvjednicima, već u sudaru dvaju policijskih vozila koja su stigla na intervenciju i to na križanju Praške i Ilice. 

PUZ podnio 29 prekršajnih prijava zbog nereda na Trgu bana Jelačića

Zagrebačka policija podnijela je 29 prekršajnih prijava, od toga 12 protiv maloljetnika, zbog sinoćnjeg remećenja javnog reda i mira na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

'Jučer oko 21,20 na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 50 osoba mlađe dobi i došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obujmu', izjavila je glasnogovornica PUZ-a Aleksandra Ljuba dodavši kako su te osobe zapalile bengalke, zastavu, te vikom narušavale javni red i mir.

Zastava je na sebi imala srpska obilježja ali, budući da je spaljena, nije se moglo utvrditi je li riječ o državnoj zastavi.

Policija koja je izašla na mjesto događaja na prekršajnu obradu privela je 42 osobe, od toga 19 maloljetnika, svi iz Zagreba. Obrada nad maloljetnicima provedena je u nazočnosti njihovih roditelja.

'Sve osobe su puštene, no protiv njih 29, od toga 12 maloljetnih, bit će podnesena prekršajna prijava temeljem čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira', rekla je Ljuba.

Ljuba je potvrdila da je prilikom policijske intervencije došlo do sudara dva policijska vozila koja su upućena na Trg bana Jelačića.

'Pod rotirajućim svjetlima vozila su krenula na Trg bana Jelačića i pritom jedno vozilo nije propustilo drugo koje mu je nailazilo s desne strane, dakle nije poštivalo prometne propise', rekla je Ljuba dodavši kako je u sudaru ozlijeđen policajac koji nije propustio drugo vozilo, a pomoć mu je pružena u bolnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene