Građani Supetra u nedjelju su se na referendumu izjašnjavali o tome žele li da kompletan otpad završava na Supetru.

Galerija


Naime, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo je rješenje o zatvaranju jednog od dvaju bračkih deponija i preusmjeravanju kompletnog otpada s otoka u Supetar. Referendum nije prošao, izvijestila je gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

Naš grad, njihovo smeće – pod tim sloganom stanovnici Supetra na Braču pokušali su se oduprijeti odluci da sve smeće s otoka završava baš u njihovu gradu. Referendum je raspisalo Gradsko vijeće, no on nije uspio, izvijestila je gradonačelnica Ivana Marković na Facebooku. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

"Hvala svim građanima koji su danas izašli na referendum i s 99,33 % potvrdili jednoglasan stav Gradskog vijeća da ne želimo da se na naše odlagalište odlaže otpad s cijelog otoka.

Ivana Markovic, gradonačelnica Supetra (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Napad na sezonce među kojima je bilo Srba: Gradonačelnica Supetra povukla odluku o donaciji Torcida kupu

Policija legitimirala i udaljila dvije osobe s komemoracije u Bleiburgu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Odbijenica Grada Supetra Počasnom bleiburškom vodu pravi je hit na društvenim mrežama

Nažalost, da bi odluka na referendumu bila obvezujuća, bilo je potrebno da izađe još 137 birača (od 4198). Nadam se da će gotovo jednoglasna volja građana biti potvrđena kroz odluku Gradskog vijeća.

Danas je bilo zadovoljstvo disati kao jedan prema istom cilju. Moram istaknuti kako nisam razočarana rezultatom... Još se učimo demokraciji i ovo vidim kao tek jednu od lekcija na putu da postanemo aktivno i odgovorno društvo.

Građane smo pozvali da nam se priključe u rješavanju bitnog problema i građani su se odazvali našem pozivu, na što sam iznimno ponosna. Ovo nipošto nije kraj naše borbe za čist okoliš i budućnost naše djece, ovo je tek njen početak!

Još jednom hvala svima koji su izašli“, napisala je gradonačelnica.

Bunjac: "Ne zamjeram si ništa. Otrežnjenje je bilo bolno, ali vratit ćemo se još jači!"