Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon obilna snijega i niskih temperatura građani bi se idućih dana mogli suočiti s novom nepogodom, opasnom poledicom koja će nastati zbog kiše što se smrzava na tlu, doznaje se danas u Državnome hidrometeorološkom zavodu (DHZ).


Oborine se očekuju danas, veći dio dana, na sjevernom Jadranu gdje će padati slaba kiša, te u Gorskom kotaru, gdje već mjestimice pada slab snijeg, koji bi mogao prijeći u kišu. Noćas i sutra padat će kiša u Lici i u unutrašnjosti Dalmacije. Zbog opasne poledice DHZ poziva građane na pojačan oprez u prometu. Najniže temperature noćas i jutros izmjerene su u Otočcu, minus 23 Celzijeva stupnja, te u Korenici i Gospiću - minus 22. Samo stupanj više bilo je u Slavonskom Brodu i u Zračnoj luci Zagreb.

Vezani članci Nesreća Kamionu otkazale kočnice, pa projurio kroz raskrižje i prouzročio ogromnu nesreću Fail Namjerno ili slučajno? Motociklist pretjecao između automobila pa završio na podu

Hrvatske željeznice su izvijestile da se promet počeo normalizirati, vlakovi se ne otkazuju, no promet je još otežan pa vlakovi kasne. Vlakovi u prigradskom prometu kasne 15 do 30 minuta. Na varaždinskom, vinkovačkom i riječkom području promet se normalizira, a vlakovi kasne do 20 minuta. Brzi vlak na pruzi Vukovar-Zagreb kasni dva sata zbog kvara na lokomotivi. Zrakoplovni promet je redovit, a u autobusnom prometu zabilježena su manja kašnjenja zbog vremenskih neprilika, doznaje se u Zračnoj luci Zagreb i na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru.

Autobusi ne kasne više od 15 minuta, a najčešći uzrok kašnjenja su teškoće sa sustavom grijanja koji se kvari zbog niskih temperatura, rekao je glavni prometnik na zagrebačkom autobusnom kolodvoru. Zbog smrznuta sustava grijanja jutros je bio otkazan autobus na liniji Zagreb-Pula, koji je iz Zagreba trebao poći u 6,15 sati. Putnike je preuzeo autobus koji je pošao u 7,30 sati. (Hina)