Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peludna prognoza u crvenom

Zbog ekstremnih vrućina širi se ambrozija, onima koji je ne iskorijenjuju prijete paprene kazne

Sječa ambrozije (Foto: Dnevnik.hr)
Sječa ambrozije (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ambrozija (Foto: Dnevnik.hr) Ambrozija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Sječa ambrozije (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Peludna prognoza diljem Hrvatske je u crvenom.

Zbog suhog i sunčanog vremena, probleme će osjetiti svi alergični na korov i ambroziju, a najviša koncentracija peludi je u sljedećim gradovima: Zagreb, Karlovac, Virovitica, Kutina, Sisak, Popovača, Slavonski Brod, Osijek i Metković.

Pročitajte i ovo Ambrozija u Zagrebu - 5 PROBLEM I ZA TURIZAM Ambrozija buja, a kazni niti akcija čupanja više nema? Alergičari su očajni: "Ne može se disati, maske ne pomažu, gušiš se!" Slika nije dostupna Tegobe osjećaju mnogi Upozorenje svim alergičarima: Zagreb je osim koronavirusa i pod pritiskom visokih koncentracija peludi ambrozije u zraku

Preporuka je da alergične osobe izbjegavaju odlazak u prirodu za vrijeme sunčanog i vjetrovitog vremena, borave u zatvorenim i klimatiziranim prostorima.

"Ako smo boravili vani, treba se umiti, oprati kosu, maknuti odjeću u kojoj smo boravili izvan doma i na taj način smanjiti okolišne čimbenike kada smo kod kuće", rekao je Andrija Miculinić, doktor medicine.

Iskorjenjivanje ambrozie se potiče i tako da onima koji to ne učine prijete kazne, i to od 500 do 15 000 kuna za fizičke osobe, ili čak do 30 tisuća za pravne.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene