Peludna prognoza diljem Hrvatske je u crvenom.

Galerija


Zbog suhog i sunčanog vremena, probleme će osjetiti svi alergični na korov i ambroziju, a najviša koncentracija peludi je u sljedećim gradovima: Zagreb, Karlovac, Virovitica, Kutina, Sisak, Popovača, Slavonski Brod, Osijek i Metković.

Vezani članci Ambrozija, ilustracija Zbog ove biljke milijuni ljudi imaju teške probleme. Švicarski znanstvenici sada tvrde da su otkrili "lijek" Sezona ambrozije (Foto: Dnevnik.hr) Počinje pakleni mjesec za stotine tisuća građana: Evo u kojim će gradovima biti najgore

Preporuka je da alergične osobe izbjegavaju odlazak u prirodu za vrijeme sunčanog i vjetrovitog vremena, borave u zatvorenim i klimatiziranim prostorima.

"Ako smo boravili vani, treba se umiti, oprati kosu, maknuti odjeću u kojoj smo boravili izvan doma i na taj način smanjiti okolišne čimbenike kada smo kod kuće", rekao je Andrija Miculinić, doktor medicine.

Iskorjenjivanje ambrozie se potiče i tako da onima koji to ne učine prijete kazne, i to od 500 do 15 000 kuna za fizičke osobe, ili čak do 30 tisuća za pravne.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr